Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Elevii care suferă de boli cronice vor putea învăța în sistem online, până la finalul anului școlar.

Anunţul a fost făcut azi, 10 martie, de ministrul Educației.

Sorin Cîmpeanu a venit cu o serie de precizări necesare în condiţiile în care autorităţile au renunţat la starea de alertă impusă de pandemia cu coronavirus.

Starea de alertă din România a încetat marți, la miezul nopții. Prin urmare, este obligatorie o prezență fizică în școli. Excepţie fac elevii cu afecţiuni cronice

Până la finele semestrului II, atât timp cât transmisia comunitară se păsrtrează, elevii cu afecțiuni cronice, care au boli care afectează capacitatea de oxigenare, boli respiratorii, boli cardiovasculare, obezitate severă, diabet zaharat de tip 1, afecțiuni cronice asociate cu imuno-depresie moderată sau severă, cei cu imunodeficiențe primare sau dobândite, deci toate aceste categorii, vor beneficia de învățământ hibrid până la finele semestrului II”, a declartat Sorin Cîmpeanu, conform Europa FM.

În funcţie de decizia fiecărei universităţi, există posibilitatea unei perioade de tranzit

În ceea ce priveşte universitățile şi programul studenţilor, ministrul a afirmat că acestea pot avea o perioadă de tranziție de la cursurile online, la cele cu prezență fizică.

Am creat posibilitatea, atât cât ne permite legea, existenței unei perioade tampon, la decizia fiecărei universități, care-și cunoaște cel mai bine problemele și modul de organizare, cu posibilitatea de recuperare a eventualelor pierderi până la finele semestrului II”, a adăugat ministrul Educaţiei.

Articolul precedentUn şofer a cumpărat 1.000 litri de motorină. Toată cantitatea a ajuns pe carosabil
Articolul următorGuvernul României, apel către populaţie: Să nu ne lăsăm conduşi de reacţii pripite
Jurnalist full-time / Pesimist part-time