Georgiana Hosu a câștigat aproximativ 4.500 euro lunar, în „perioada DIICOT”

Hosu și-a depus, la sfârșitul anului trecut, o ultimă declarație de avere., din care reiese că a câștigat 247.346 lei de la DIICOT și 13.707 lei din drepturi salariale restante

În urma depunerii ultimei declarații de avere, reiese că fostul procuror șef al DIICOT, Georgiana Hosu obișnuia să câștige sume fabuloase. Astfel, vorbim despre 247.346 lei de la DIICOT și 13.707 lei obținuți din drepturi salariale restante de la aceeași instituție, conform Newsweek.ro. Este vorba despre o sumă de aproximativ 4.500 de euro, primită lunar de către cea care se face vinovată pentru clasarea dosarului „10 August”.

Bode, despre dosarul 10 August: „Dacă sunt probe noi se poate formula o nouă cerere de reluare”

Ultima declarație de avere completată de Georgiana Hosu

declarație de avere

Motivarea clasării dosarului „10 august”

Unul dintre vinovații clasării dosarului „10 August”

Mai exact, Georgiana Hosu se face vinovată (în acest moment doar moral) de clasarea dosarului „10 August”. Fostul procuror șef al DIICOT nu ar fi transmis instanței analiza argumentelor părților vătămate în care se cerea redeschiderea dosarului, situație care, inevitabil, a dus la clasarea dosarului. Mai mult decât atât, Hosu ar fi invocat lipsa de motivare a procurorului Doru Stoica, evitând să dea detalii suplimentare care ar fi putut clarifica poziția procurorului.

„Cât despre lipsa de motivare a ordonanței de clasare, judecătorul de cameră preliminară constată că procurorul ierarhic superior nu argumentează această susținere, ci se rezumă doar a invoca principii directoare care se desprind din jurisprudența Curții Europene a Drepturilor Omului privind obligația motivării actelor procedurale, fără legătură cu ordonanța informată. În opoziție cu această susținere, judecătorul de cameră preliminară constată că procurorul a respectat obligația de motivare a ordonanței de clasare și a elaborat actul procedural prin indicarea atât a împrejuărărilor de fapt cât și a temeiurilor de drept”, se arată în motivarea judecătorului de cameră preliminară de la Tribunalul București.

Articolul precedentVioleta Alexandru și opinia sa „de liberal”: „Nu este nicio problemă cu publicarea datelor statistice despre vaccinare”
Articolul următorTurcan face ordine în sporurile bugetarilor
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.