Bode, despre dosarul 10 August: „Dacă sunt probe noi se poate formula o nouă cerere de reluare”

Ministrul a declarat că Ministerul Justiției ar putea sesiza Inspecția Judiciară pentru verificarea respectării procedurii administrative din timpul cercetării penale

Ministrul de Interne, Lucian Bode a declarat, în cursul serii trecută că dacă sunt identificate probe noi s-ar putea formula o nouă cerere de reluare a urmăririi penale în dosarul 10 august, în plus, se pot formula cereri de intervenție în dosarele penale deschise de victime, notează Mediafax.

Lucian Bode: „Nu putem să ne facem că nu vedem ce a văzut o lume întreagă”

Motivarea clasării dosarului „10 august”

„Niciodată nu am comentat și nu comentez deciziile instanței. Dar nu putem să ne facem că nu vedem ce a văzut o lume întreagă, ce s-a întâmplat pe 10 august. Odată cu publicarea motivării ordonanței de clasare, am avut o discuție cu dl ministru al Justiției, la apelul dlui Iohannis, un grup de lucru format din structurile noastre, din Secretariatul General, de la MAI și Ministerul Justiției, s-au întâlnit și pot să va spun în felul următor, dar este o ipoteză: Ministerul Justiției poate sesiza Inspecția Judiciară pentru verificarea respectării procedurii administrative din timpul cercetării penale. De asemenea, dacă sunt identificate probe noi se poate formula o nouă cerere de reluare a urmăririi penale”, a spus Lucian Bode, invitat la TVR.

În motivare Tribunalului București, cu privire la clasarea dosarului „10 August” se arată că în urma controlului ierarhic superior la plângerea formulată persoanele interesate, procurorul ierarhic superior celui care a dispus soluția de clasare infirmă această soluție și dispune redeschiderea urmăririi penale, supusă confirmării judecătorului de cameră preliminară.

Articolul precedentPatriarhia reacționează pe tema Slujbei de Înviere
Articolul următorAsociația Municipiilor, condusă de Emil Boc, vrea să se respecte legea: transport gratuit pentru elevi de la bugetul de stat!
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.