Sursa foto: Romania Tv

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, cercetătorul Octavian Jurma a precizat că românii au decis să întâmpine valul cinci al pandemiei neprotejați. Mai mult, el a declarat că pandemia este „în continuare mult mai predictibilă decât clasa politică și autoritățile.”

„De data asta însă, virusul se mișcă atât de repede încât nu mai putem evalua la fel de corect consecințele impactului său, mai ales că populația nu mai este nici pe departe la fel de omogenă în privința imunității ca la debutul pandemiei”, a scris epidemiologul român.

Jurma: „Urmează să aflăm și care va fi prețul pentru indiferență”

Mai mult, Octavian Jurma susține că statul român nu s-a pregătit pentru valul cinci al coronavirusului, iar indiferența „față de viața semenilor” reprezintă un lucru „normal” pentru guvernanți.

„În curând însă urmează să aflăm și care va fi prețul pentru aceasta indiferență față de sănătatea și viața semenilor noștri mai vulnerabil decât noi, între care se numără nu doar cei bătrâni și vulnerabili, care „oricum mureau”, dar și cei mici, pe care îi obligăm cu cinism să pornească cu un handicap în viață”, a mai susținut Octavian Jurma.

El e de părere că în această săptămână, România va depăși 10.000 de cazuri pe zi, precizând că este greu de procesat „mental” această creștere șocantă a numărului de infectări. Mai mult, cu valul Omicron, numărul spitalizărilor în rândul minorilor este în creștere.

„De săptămâna viitoare vom vedea și impactul deschiderii școlilor în format fizic. Tot săptămâna viitoare vom depăși cu certitudine 25.000 de cazuri pe zi și e posibil să atingem și limita capacității de testare în jurul a 30-40.000 de cazuri pe zi”, a concluzionat Octavian Jurma.

În urmă cu o zi, ministrul Sănătății Alexandru Rafila a menționat faptul că țara noastră este pe un trend rapid de creștere a infecțiilor cu coronavirus din cauza variantei Omicron. Totodată, oficialul a declarat că se lucrează la o procedură eficientă de testare a populației.

Mai mult, ministrul Alexandru Rafila a precizat că nu va susține vaccinarea obligatorie în România, îndemnând totuși pupulația să se imunizeze împotriva COVID-19.

Alexandru Rafila: „Vaccinarea nu va fi obligatorie”

Articolul precedentCristian Dide a pierdut procesul cu Lumea Justiției și Antena 3
Articolul următorCristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene, susține că România va bifa absorbţia a 3,9 miliarde de euro din PNRR
Andrei NARIȚA
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.