Sursă foto: CristianGhinea.ro

Cristian Ghinea, fostul ministru al Fondurilor Europene, a declarat  la conferinţa de lansare a platformei Monitor PNRR că Executivul a îndeplinit 13 reforme din cele 21 pe care trebuia să le atingă până în 31 decembrie 2021.

Totodată, Ghinea a spus că au mai rămas 4 jaloane întârziate, dar nu din vina Guvernului României.

„Guvernul are dreptate. Aceste patru jaloane sunt întârziate, dar nu din vina guvernului României. Aş atrage atenţia pe acele jaloane unde în mod evident sunt probleme: anume la sistemul de management şi control, cele două jaloane la Ministerul Transporturilor legate de operaţionalizarea CNIR şi strategia versus planul de investiţii în feroviar, acolo trebuie refăcute actele legislative, hotărârile de guvern, pentru că altfel nu văd cum ar putea vedea Comisia aceste jaloane îndeplinite”,  a spus Cristian Ghinea, relatează news.ro.

 Ghinea: „Sunt foarte mândru că avem alocări mari pentru alocație”

Totodată, fostul ministrul al Fondurilor Europene a mai precizat că a a susținut cât timp a fost în Guvern, ca educația și sănătatea să aibă alocări mai mari. Reamintim că țara noastră a primit o primă tranșă de bani din PNRR în valoare de 1,8 miliarde de euro, urmând ca Guvernul să activeze și banii din împrumuturi.

„Guvernul trebuie să facă cerere de plată şi pentru prefinanţarea din împrumuturi, deci în total vom avea în curând 3,9 miliarde de euro în ţară. Sunt foarte mândru că avem alocări mari pentru educaţie (3,6 miliarde). Am ţinut foarte mult, politic vorbind, ca educaţia şi sănătatea (2,4 miliarde) să aibă alocări foarte mari. De altfel, sănătatea mai are încă 400 de milioane de euro şi pentru digitalizare”, a mai precizat Cristian Ghinea.

Prim-ministrul României, Nicolae Ciucă, a precizat că țara noastră a îndeplinit aproapte toate obiectivele în 2021, mai puțin trei care sunt în dezbatere la Fondul European de Investiţii şi la Banca Europeană de Dezvoltare.

Reamintim că fostul ministru al Fondurilor Europene a demisionat din funcția de vicepreședinte al USR și mebru în Biroul Național al partidului pentru a se ocupa de două proiecte de asistență și monitorizare pentru PNRR.

Dan Vîlceanu, actualul ministru al Fondurilor Europene, a declarat că este de acord cu monitorizarea PNRR, atâta timp cât nu o să genereze un conflict de interese.

Ghinea: „Pentru Sănătate a fost pusă o sumă enormă, de 3 miliarde de euro”

Articolul precedentOctavian Jurma: „Virusul și-a ținut promisiunea și a sosit în forță”
Articolul următorMilitarii ruși urmează să se retragă din Kazahstan
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.