Ministrul Mediului vrea modificări la „Rabla pentru electrocasnice”

Vizate de program sunt marile consumatoare de energie

Ministrul Mediului, Tanczos Barna consideră că este nevoie de o nouă abordare privind tichetele emise în cadrul programului „Rabla pentru electrocasnice”, subliniind că acesta trebuie să se axeze pe aparatura mare consumatoare de energie electrică, nu pe televizoare. În privința tabletelor, care au un consum mic, a menționat că vor mai rămâne în program, căci în perioada pandemiei au fost extrem de utile pentru achiziționarea echipamentelor necesare pentru școala online.  

„Acest program (n.r. – „Rabla pentru electrocasnice”) trebuie să vizeze reducerea consumului de energie electrică din gospodării. Dacă vrem să respectăm acest principiu, ne focusăm pe aparatura consumatoare de energie, într-adevăr, nu pe o tabletă care se încarcă o dată la o săptămână şi pur şi simplu nu consumă mare lucru. Acolo nu am vrut să renunţ la aceste elemente pentru că suntem în perioadă de pandemie, sunt foarte multe familii care au beneficiat de acest sprijin pentru a oferi copiilor laptop, tabletă pentru a-i conecta la şcoala online, dar în viitor cred că televizoarele nu mai au ce căuta în asemenea program”, a spus Tanczos Barna, miercuri seară, la B1 TV. Acesta a precizat că programul trebuie să se concentreze pe frigidere, maşini de spălat, maşini de spălat rufe şi aer condiţionat. „Sunt cele mai mari consumatoare, se poate merge şi pe acestea cu eficienţă mai mare”, a afirmat ministrul Mediului.
Barna a admis că într-o oarecare măsură a prevăzut faptul că numeroşi români vor folosi voucherele primite prin programul „Rabla pentru electrocasnice” pentru a cumpăra televizoare mai noi şi mai performante.

Astăzi este ultima zi în care se pot genera voucherele pentru televizoare (valoare 400 de lei), respectiv laptopuri și tablete (valoare de 500, respectiv 300 de lei).

Din 10 decembrie (ora 10.00) se pot genera vouchere pentru aparate de aer condiționat, aspiratoare și uscătoare de rufe (400 de lei, 200 de lei, respectiv 400 de lei).    

Reamintim faptul că voucherele sunt dotate cu un cod unic de identificare, în baza CNP, astfel că acestea nu se pot vinde.

„Rabla pentru electrocasnice”, ediția de Sărbători

Articolul precedentMinistrul UDMR al Sportului promite „restartarea sportului românesc”, pe baza unei strategii aproape secrete
Articolul următorPrimarul Ciucu nu vrea „pocnitori” și colinde în boxe în sectorul lui