Sursa: Facebook

Deși principala preocupare de ceva timp se învârte în jurul subiectelor legate de pandemia de coronavirus, reprezentanții UDMR din actualul Guvern țin să asigure că au teme aproape la fel de serioase.

Una dintre acestea, în jurul sportului, subiect asupra căruia au „zăbovit” atât Kelemen Hunor – vicepremier UDMR, cât și Eduard Novak – ministrul UDMR al Tineretului și Sportului.

Ieri, ambii au făcut vorbire despre o anume strategie pentru relansarea sportului, însă niciunul nu a detaliat în ce constă anume. Important este că avem un document, despre care ministrul Novak consideră că va duce la „relansarea sportului românesc”.

Potrivit lui Kelemen Hunor, se conturează tot mai serios o Strategie Națională pentru Sport a României, care ar putea „fi finalizată până în martie anul viitor”, însă momentan încă se „coace”. Ce se știe până acum din discuțiile din jurul pregătirii acestei strategii este că „în România, trebuie pus mai mult accent pe orele de educație fizică din școli, pe sportul de masă și cel de performanță, iar strategia trebuie să acorde atenție sporită acestor trei domenii”.

De altfel, și Eduard Novak a subliniat – pe Facebook, ca și liderul UDMR, că „Sportul este important”. Și, cum analiza preliminară a Strategiei Naționale pentru Sport este gata, documentul a fost prezentat în fata unui grup interministerial.

Eu nu îmi doresc ca această Strategie să rămână un simplu document. Pentru aceasta, sunt extrem de importante consultările cu principalii stakeholderi din sport, care vor continua până la finalul lunii februarie.

Doar implicarea pe scară largă a actorilor relevanți și interesați poate construi o strategie care să aibă cu adevărat un impact major pe termen scurt, mediu și lung.

Le mulțumesc tuturor celor care contribuie sau susțin acest proces de restartare a sportului românesc! Împreună vom reuși”, a transmis ministrul Novak.

Articolul precedentCiolacu, despre Marian Neacșu: „Va fi un secretar general de excepție”
Articolul următorMinistrul Mediului vrea modificări la „Rabla pentru electrocasnice”