Marcel Ciolacu

Președintele Partidului Social Democrat (PSD) Marcel Ciolacu a declarat miercuri seară că Marian Neacșu a fost reabilitat și are cazierul curat. Ba mai mult, social-democratul susține că Marian Neacșu va fi un „secretar general de excepție al Guvernului României.”

„Să înțeleg că dacă domnul Neacșu a avut fiica angajată 4 luni nu este specialist și este doar un penal?”, a spus Marcel Ciolacu, după ce a fost întrebat de ce nu a decis să pună în funcția de secretar general al Guvernului un specialist.

Marcel Ciolacu: „Cazierul domnului Neacșu este curat”

Președintele Camerei Deputaților a mai menționat că fostul secretar general al PSD a fost reabilitat juridic.

Cazierul domnului Neacșu este curat, iar din punctul meu de vedere domnul Neacșu va fi un secretar general de excepție al Guvernului României”, a adăugat liderul Partidului Social Democrat (PSD), relatează g4media.ro.

De asemenea, Ciolacu a mai spus miercuri, după întâlnirea cu cei din coaliție, că s-ar putea să nu fie nevoie de o taxă de solidaritate pentru marile companii. „Există această discuție, dar noi am prins în programul de guvernare foarte clar că vom vorbi anul viitor dacă se impun noi taxe sau nu. Oricum, orice taxă pe care hotărăște coalița să fie prinsă și modificat Codul Fiscal are un termen de 6 luni până intră în vigoare, conform legii”, a precizat Ciolacu.

Marian Neacșu a fost condamnat la șase luni de închisoare cu suspendare

Marți, 7 decembrie, decizia prim-ministrului prin care Marian Neacșu a fost numit secretar general a fost publicată în Monitorul Oficial. Marian Neacșu a fost condamnat în 2016 la șase luni de închisoare cu suspendare pentru conflict de interese. El și-a angajat în acea perioadă fiica la biroul său parlamentar. Neacșu a fost unul dintre membrii Partidului Social Democrat (PSD) care a intrat în conflict cu Liviu Dragnea în 2017, plecând ulterior la Pro România, partidul lui Victor Ponta.

Secretarul general al Guvernului controlează fluxul de documente legate de pregătirea ședințelor de guvern. Mai mult, Secretariatul General al Guvernului controlează companii de stat cu bugete urașe, cum ar fi Transgaz și Transelectrica.

Marian Neacșu, susținut necondiționat de PSD

Articolul precedentMedicul Irinel Popescu, după ce a fost acuzat că a încercat să mituiască procurorii DNA cu 100.000 euro: „O înscenare pusă la punct extrem de minuțios”
Articolul următorMinistrul UDMR al Sportului promite „restartarea sportului românesc”, pe baza unei strategii aproape secrete
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.