Sursa: Facebook

Ciprian Ciucu, edilul Sectorului 6, a explicat pe Facebook cum este visul său pentru un Crăciun reușit.

Pe scurt, fără petarde, „pocnitori” sau alte materiale pirotehnice, și cu muzică autentică, live. Legat de interzicerea materialelor pirotehnice în sectorul său nu a avut totuși prea mare succes până acum, rămâne de văzut cum vor răsuna doar colindele live și câți creștini le vor deschide ușa colindătorilor.

Astfel, Ciucu arată că decizia sa a fost de a interzice comercializarea cunoscutelor „petarde”, în condițiile în care „alte primării de Sector au dat autorizații pentru așa ceva”. Însă, tot Ciucu recunoaște că în Sectorul 6 există autorizații pentru comercializarea articolelor de acest gen – chiar dacă nu din partea primăriei pe care o conduce. În acest context, liberalul s-a arătat dezamăgit că alte entități au emis autorizații și subliniază că activitățile de articolele pirotehnice mult iubite de unii bucureșteni sunt un pericol.

Am decis că Primăria Sectorului 6 să nu autorizeze comercializarea de produse pirotehnice pe aria Sectorului 6. Pocnitorile produc un mare disconfort populației, aceste manifestări nu au nimic în comun cu “tradiționalul”.

Aflu că Inspectoratul Teritorial de Muncă și Poliția Municipiului București au avizat așa ceva în Sectorul 6. Eu nu știu cum aceste instituții și-au permis să dea un astfel de aviz pentru depozitarea și comercializarea unor astfel de produse într-o baracă dintr-o parcare. Din punctul meu de vedere este vorba despre inconștiență, pericolul este evident.

M-aș fi așteptat ca după nenorociri precum Colectiv să fie mai atente. Pentru că nu avem atribuții să o închidem (doar poliția națională are) am dispus Politiei Locale să supravegheze acea locație non-stop și să strângă dovezi dacă vor comercializa minorilor astfel de produse, pentru a le prezenta Primăriei Generale (Poliția Municipiului București și-a dat avizul!) și Poliției MAI”, scrie Ciprian Ciucu pe Facebook.

Și, pe lângă faptul că polițiștii de sector sunt cu ochii pe comercianți, o altă activitate a acestora în luna decembrie este „vânarea” celor care au pornit la colindat. Iar pentru deranjul provocat, zeci de colindători au fost amendați, Ciucu explicând și de ce:

Colindele la boxe cu mulți decibeli nu sunt colinde. Cum spunea un locuitor al Sectorului 6, “În cazul colindelor, nu este vorba de o boxă plimbată… Este vorba despre altceva (modestie, talent, implicare, tradiție)”. Colindătorii sunt bine primiți în Sectorul 6, dar nu cu boxe date la maxim printre blocuri, nu cu înregistrări cu munca altora.

Aviz colindătorilor cu boxe, doar ieri Poliția Locală a dat 21 de amenzi pentru tulburarea liniștii publice. În Sectorul 6 așteptăm colindători adevărați! Sărbători liniștite!”.

Articolul precedentMinistrul Mediului vrea modificări la „Rabla pentru electrocasnice”
Articolul următorCîțu a anunțat „tandem” la conducerea județelor: șeful CJ-ului și prefectul, din același partid