Marcel Ciolacu (captura video)

Liderul Partidului Social Democrat (PSD), Marcel Ciolacu, a precizat că a avut discuții cu privire la programul de guvernare, iar miercuri se va discuta despre economie și finanțe. Mai mult, Ciolacu a mai spus că viitorul guvern trebuie să vină cu măsuri pe termen scurt și mediu pentru români.

„Avem nevoie de măsuri pentru creșterea nivelului de trai până în martie și depășirea iernii, pentru că mulți sunt afectați de criza energetică și de pandemie. Apoi, restul de program de guvernare până la finele anului 2024”, a declarat Marcel Ciolacu, relatează Digi24.

Marcel Ciolacu și împărțirea ministerelor în viitorul guvern PNL-PSD-UDMR

Liderul PSD e de părere că ministerele trebuie împărțite în funcție de ponderea din Parlament. De asemenea, Ciolacu a vorbit și despre justiție, mai exact despre SIIJ. „Am văzut cum a funcționat justiția fără SIIJ, și vedem cum funcționează cu SIIJ. Bine ar fi să găsim soluțiile să o facem și mai funcțională”, a mai spus Ciolacu.

Marcel Ciolacu a mai precizat că marile averi ar trebui impozitate mai mult deoarece, în momentul de față, există o mare diferență în societate între bogați și săraci. „Mai sunt patru state care au rămas la cota unică în Europa. Categoric că trebuie să revenim la impozitarea marilor averi. Este o discrepanță imensă în acest moment în societate, între cei bogați și cei săraci”, a concluzionat liderul PSD.

Un viitor Guvern cu 20 de ministere

Reamintim că președintele Partidului Național Liberal (PNL) Florin Cîțu a precizat că nu s-a decis încă ce partid va propune un premier și nici cum se vor împărți ministerele. Totodată, liderul PNL a adăugat că viitorul cabinet ar putea avea 20 de ministere. Mai exact, UDMR își va păstra ministerele, iar partidul care va veni cu numele de premier ar primi mai puține. Liderul Partidului Național Liberal (PNL) a precizat că, pentru moment, s-a discutat despre programul de guvernare și calendarul acestuia.

Kelemen Hunor, liderul UDMR, e convins că până în 18 noiembrie se va forma un nou guvern. Totodată, el a precizat că majoritatea parlamentară formată trebuie să rezolve problemele cu care societatea românească se confruntă.

Guvernul PNL-PSD-UDMR ar putea avea mai multe ministere

Articolul precedentPrimarul liberal din Prahova, arestat într-un nou dosar!
Articolul următorPSD vrea renegocierea PNRR, pentru majorarea pensiilor și a alocațiilor
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.