Marin Voicu este la al 6 lea mandat de primar



Marin Voicu, primarul liberal al comunei prahovene Ciorani, a fost reținut într-un nou dosar. Procurorii prahoveni îl acuză de furtul sacilor cu buletine de vot din arhiva Judecătoriei Mizil. De altfel, furtul buletinelor de vot a dus la dosarul de fraudă electorală, dosar în care primarul este deja trimis în judecată. Voicu revenise în fruntea Primăriei Ciorani, după ce judecătorii buzoieni îi ridicaseră toate măsurile preventive.

Potrivit unor surse judiciare, Voicu este acuzat de instigare la sustragerea de probe. În această cauză au mai fost reținute încă două persoane, autorul furtului și un complice.

Miercuri cei trei vor fi prezentanți Judecătoriei Ploiești cu propunere de arestare preventivă. Ancheta în acest nou dosar a fost preluată de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Mizil de către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești.

Buletinele de vot au fost sustrase în seara zilei de 8 februarie, iar procurorii au anunțat în luna martie că fac cercetări într-un dosar privind furtul documentelor de la alegerile locale din comuna Ciorani. Buletinele de vot erau depozitate în arhiva Judecătoriei Mizil, care funcţionează într-o clădire proprietate a Primăriei Mizil.

Organele de cercetare penală au fost sesizate asupra acestui aspect la data de 23 februarie, iar ancheta în acest dosar vizează săvârşirea faptelor de violarea sediului profesional şi sustragerea, distrugerea, reţinerea, ascunderea ori alterarea de mijloace materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară.

Între timp, în luna iulie procurorii prahoveni făceau percheziții în Ciorani într-un nou dosar de fraudă electorală. Peste 20 de persoane au fost arestate preventiv, majoritatea fiind angajați ai Primăriei Ciorani. Dosarul a ajuns pe rolul Judecătoriei Buzău, 20 de persoane sunt acuzate de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale, două sunt acuzate de complicitate la comiterea acestei fapte. Primarul Marin Voicu este trimis în judecată pentru instigare la falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale.

În acest dosar au fost încheiate anterior patru acorduri de recunoaştere a vinovăţiei.

Dosarul este judecat la Judecătoria Buzău, după ce procurorii care instrumentează cauza au cerut şi obţinut în instanţă ca, la momentul trimiterii în judecată, acesta să nu ajungă pe rolul Judecătoriei Mizil, care era competentă să judece cauza.

Solicitarea procurorilor a fost făcută în condiţiile în care Judecătoria Mizil nu ar putea fi imparţială în judecarea acestui dosar, deoarece din arhiva acestei instanţe au fost furate buletine de vot de la alegerile din Ciorani.

Articolul precedentMai puțin de 27.000 de persoane s-au vaccinat anti-COVID
Articolul următorMarcel Ciolacu: „Nu putem rămâne singura țară din Europa cu cota unică”
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...