În prima ședință de negocieri pentru formarea unui nou Executiv, PSD și PNL au discutat ca viitorul cabinet să fie compus din 20 de portofolii. Premierul demis Florin Cîțu a anunțat că nu s-a decis cine va da premierul și nici cum se vor împărți ministerele.

De asemenea, Cîțu a anunțat că UDMR ar putea rămâne cu același număr de ministere, iar partidul care va da premierul să primească mai puține ministere. Întrebat dacă s-a decis cum se vor împărți ministerele, Cîțu a precizat că „s-a discutat despre programul de guvernare și calendarul acestuia”.

PSD și PNL, negocieri pentru formarea unui nou Executiv

Premierul demis a mai clarificat faptul că nu vor crește taxele în următoarea perioadă. „A fost o primă discuţie alături de PSD, UDMR şi minorităţi şi am discutat despre un calendar în care vom discuta despre programul de guvernare. Mâine vom începe cu punctele importante pe partea economică şi socială şi, după aceea, mergem mai departe”, a mai spus Cîţu, relatează Digi24.

Kelemen Hunor, președintele UDMR, a anunțat că până în 18 noiembrie se va veni cu un nou guvern în fața Parlamentului. El a mai menționat că de miercuri se vor începe discuțiile cu privire la fiecare capitol din programul de guvernare. El a amintit că o majoritatea parlamentară trebuie să aibă și un deziderat „serios”. Mai mult, liderul UDMR a mai spus că s-a format un calendar pentru învestirea guvernului PSD-PNL-UDMR.

„Am făcut un calendar ca să finalizăm discuțiile până la începutul săptămânii viitoare, ca să venim în Parlament pe 17-18 noiembrie. Am spus că mâine dimineață încep discuțiile pe programul de guvernare pe fiecare capitol separat”, a precizat acesta.

După ce liderul PSD Marcel Ciolacu a anunțat că-și dorește o cotă progresivă, Hunor susține păstrarea cotei unice de impozitare. Liderul UDMR e de părere că nu face bine o schimbare a sistemului de impozitare și e nevoie de continuarea reformelor stabilite cu Comisia Europeană privind PNRR.

Ludovic Orban, fostul lider PNL, a anunțat că un guvern format din liberali și social-democrați „reprezintă o „sinucidere” politică, iar PNL a trădat votul românilor.

Dacian Cioloș: „PNL nu şi-a dorit reforme”

Articolul precedentDacian Cioloș: „PNL nu şi-a dorit reforme”
Articolul următorLudovic Orban: „PNL și PSD guvernează împotriva voinței poporului român”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.