Într-o postare pe pagina sa de Facebook, Ludovic Orban e revoltat pentru faptul că PNL a reușit să-și bată joc de votul românior, la mai puțin de un an de la alegerile parlamentare.

El susține că încrederea poporului a ajuns să fie călcată în picioare. „Votul românilor este falsificat, răstălmăcit, răsturnat, denaturat în cea mai oribilă operațiune de furt de încredere”, a scris Orban pe Facebook.  

Fostul președinte PNL a amintit cum în urmă cu doi ani a reușit să înlăture Guvernul Dăncilă și să scape astfel de PSD de la guvernare. Mai mult, Orban le-a amintit liberalilor că în 2020 s-a mizat pe o guvernare de dreapta și s-a militat împotriva unui proiect cu social-democrații, iar acum se încearcă readucerea PSD-ului la guvernare.

Ludovic Orban: „Așa se traduce sinuciderea politică”

În continuarea mesajului postat pe Facebook, Orban nu găsește explicație pentru decizia PNL-ului de a intra la guvernare cu PSD. „Înhăitarea dintre PNL și PSD, trădându-i pe cei care au votat fiecare dintre cele două partide, nu este altceva decât o modalitate de a silui o țară întreagă la o guvernare împotriva voinței poporului român”, a scris Orban.

Cu toate acestea, Ludovic Orban e de părere că Iohannis și-a bătut joc „în cel mai urât mod posibil” de „singurul partid istoric rămas pe scena politică”. El a adăugat că nu-i va lăsa fără reprezentare politică pe cei care au acordat încrederea în el. „Această cârdășie inexplicabilă dintre Iohannis și PSD mă obligă pe mine și pe colegii mei cu conștiință să nu-i lăsăm fără reprezentare politică și fără speranță pe oamenii care ne-au acordat încrederea”, a concluzionat Ludovic Orban.

Aproape 17 parlamentari au decis să-l urmeze pe fostul lider al Partidului Național Liberal, după ce Orban a anunțat că se retrage din grupul parlamentar. Această decizie a fost luată după ce liderii liberali au renunțat să refacă coaliția de guvernare cu USR. Marți, 9 noiembrie, PNL a votat continuarea discuțiilor cu social-democrații pentru formarea unui nou guvern. Surse politice susțin că Florin Cîțu i-a dat un ultimatum lui Orban pentru a renunța la atacurile președintelui, altfel riscă să fie exclus din PNL.

Guvernul PNL-PSD-UDMR ar putea avea mai multe ministere

Articolul precedentGuvernul PNL-PSD-UDMR ar putea avea mai multe ministere
Articolul următorDan Tudorache solicită Consiliului Local Sector 1 să controleze Poliția Locală
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.