George Simion (AUR), captură video

Liderii Alianței pentru Unirea Românilor (AUR) consideră că testarea COVID trebui să fie gratuită, iar certificatul verde ar trebui eliminat. Conform comunicatului AUR,  România a intrat „într-o etapă în care decizia să fie transferată cetățeanului”.

AUR susține că certificatul verde este discriminatoriu și nelegal. Mai mult, ei consideră că vaccinații se pot infecta și pot transmite virusul.  „Viața și sănătatea sunt drepturi naturale care țin de intimitatea și autonomia persoanei, iar corpul constituie un atribut al persoanei”, a declarat co-președintele AUR, senatorul Claudiu Târziu.

AUR cere eliminarea certificatelor verde

În comunicatul transmis se arată clar că virusul ar trebui tratat „în același registru cu gripa”, iar aproape jumătate din populația României au trecut prin boală.

„Având în vedere că cei vaccinați și cei trecuți prin boală reprezintă peste jumătate din populația României, asupra sistemului medical nu va mai exista o presiune în viitor, iar noi ar trebui să ținem cont de această nouă realitate și să tratăm virusul în același registru cu gripa, drept boală sezonieră”, au mai precizat cei de la AUR.

Liderul AUR, deputatul George Simion, a precizat că trebuie eliminată acea diferență care se face între „cetățenii de rangul întâi și cetățenii de rangul doi”. De asemenea, el a amintit faptul că partidul pe care-l conduce are ca și scop unirea românilor „într-un proiect de recâștigare a încrederii și demnității naționale”.

Luni, 8 noiembrie, George Simion a avut o ieșire violentă față de parlamentarii care susțin introducerea obligativității certificatului verde la locul de muncă. Deputatul i-a făcut „criminali” pe toți cei care susțin o astfel de lege. Mai mult, Simion a transmis totul pe contul său de Facebook. În transmisiunea sa pe contul să de socializare, el i-a îndemnat pe susținătorii partidului AUR să îi preseze pe deputați să nu voteze o astfel de lege.  „Au consilieri, cereți să vă dea numărul personal al parlamentarului”, a mai spus Simion.

Reamintim că de luni, comisiile de specialitate din Camera Deputaților au început dezbaterile cu privire la legea privind obligativitatea certificatului verde la locul de muncă.

George Simion, atac dur la adresa parlamentarilor ce susțin obligativitatea certificatului verde: „Criminali”

Articolul precedentPoliticienii au memorie scurtă; mai ales dacă ies în câștig
Articolul următorPreședintele PNL Brăila: „Am votat contra începerii negocierilor cu PSD”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.