Alexandru Popa, deputat PNL, a precizat că nu va vota niciodată o alianță cu Partidul Social Democrat (PSD). El a precizat că poziția lui a fost mereu anti-PSD și că nu se va putea schimba. Deputatul e de părere că un guvern PNL-PSD-UDMR nu reprezintă o soluție pentru România.

„Nu cred că varianta apropierii de PSD este soluţia cea mai potrivită. Deocamdată, tot ce s-a votat aseară este începerea negocierilor cu PSD”, a precizat Alexandru Popa. Mai mult, Popa a spus, în urmă cu două luni, că va demisiona din funcție dacă se va ajunge la o alianță PNL-PSD.

Alexandru Popa se află la primul mandat de parlamentar și a fost ales președintele Organizației Județene a PNL Brăila pe 9 iulie 2021.

Urmează negocierile între PNL și PSD pentru formarea unui guvern

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, a precizat marți că nu va accepta ca PNL să dețină funcția de prim-ministru, cât și pe cea de ministru al Finanțelor. El a mai spus că trebuie respectată ponderea parlamentară, Partidul Social Democrat având un procent mai mare de reprezentanți în Legislativ. „Astăzi se va face echipa care să înceapă să uniformizeze cele două programe de guvernare ale PNL și PSD. Va fi o întâlnire și cu UDMR și minorități”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Ludovic Orban a anunțat că va părăsi tabăra liberală dacă se va crea o majoritate cu Partidul Social Democrat (PSD). El a precizat că o astfel de alianță ar reprezenta „o sinucidere politică”.

„Dacă se face o alianţă de guvernare cu PSD, drumurile noastre se vor despărţi. Eu rămân fidel cetăţenilor români care au avut încredere în PNL. E obligaţia mea să asigur în continuare, alături de colegii mei care cred în valorile liberale, reprezentarea politică în Parlamentul României”, a spus Orban înainte de ședința conducerii PNL.

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, a anunțat că e de acord ca social-democrații să facă parte din guvern. Atâta timp cât programul de guvernare va fi respectat. Mai mult, Hunor e de părere că e nevoie de stabilitate politică, într-o perioadă unde criza sanitară și creșterea prețurilor afectează puternic cetățenii români.

Politicienii au memorie scurtă; mai ales dacă ies în câștig

Articolul precedentAUR cere din nou eliminarea certificatului verde și implementarea testării gratuite
Articolul următorDacian Cioloș: „PNL nu şi-a dorit reforme”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.