Fermierii din Italia, păgubiți. Zeci de vaci au murit în câteva minute

Animalele au mâncat sorg, povestește proprietarul lor.

  Descoperire șocantă pe un câmp din nord vestul Italiei. 50 vaci au fost găsite moarte după ce au păscut pe un câmp din Sommariva Bosco, localitate din regiunea Cuneo, potrivit g4media.ro. Animalele aparțineau fermierului Giacomino Olivero, în vârstă de 58 de ani, un cunoscut crescător de bovine din rasa Piemontese. Fermierul a dus duminică dimineața, cele 160 de vite pe un teren pe care îl avea, situat aproape un kilometru de grajduri.

Cultura de sorg a fost fatală pentru animale

Pe teren era cultivat sorg, o plantă care se poate adapta la condiții de mediu deosebit de grele, foarte rezistentă la secetă. După ce au început să pască, animalele au căzut, una după altă, la pământ și au murit. În câteva minute, junincile și vacile au tremurat, au căzut la pământ și s-au sufocat. „Au murit ca muștele. Am dat imediat alarma și au intervenit medicul veterinar al companiei, împreună cu carabinierii silvici din Bra. Am încercat să salvăm celelalte animale”, spune fermierul.

Ce spun fermierii

Nu există nicio îndoială că moartea animalelor a fost cauzată de sorg, planta care are mai multe soiuri, principalele fiind furajele proaspete, pentru însilozare și pentru a face fân. Atunci când este o plantă tânără și în condiții de secetă, sorgul produce substanțe toxice, inclusiv cianură de hidrogen, care produce moartea bovinelor și rumegătoarelor. „Un fapt neașteptat care ne-a afectat pe toți. Fermierii știu că sorgul și porumbul, dacă sunt supuse unui stres hidric, pot produce toxine: cei care cresc vaci de lapte știu bine acest lucru. Cu toate acestea, nimeni nu se aștepta la un rezultat atât de grav”, a declarat Elia Dalmasso, din Cuneo, președinte al Ara Piemonte e Liguria. Aceasta este o asociație de crescători care din care fac parte 6.300 de ferme din cele două regiuni,  care cresc peste un milion de capete, dintre care 300.000 de bovine piemonteze.

Despăgubiri de aproape 11 milioane de dolari, în favoarea a 500 de lucrători din sistemul american de sănătate. Ei au refuzat să se vaccineze anti-Covid

Articolul precedentDespăgubiri de aproape 11 milioane de dolari, în favoarea a 500 de lucrători din sistemul american de sănătate. Ei au refuzat să se vaccineze anti-Covid
Articolul următorAngajații din poliție si din penitenciare, protest la Ministerul Finanțelor: Guvernul fură din buzunarele românilor!