Foto: Pixabay.com

Liberty Counsel, organizație care apără valorile creștine evanghelice a reușit să obțină, în instanță, despăgubiri de 10,3 milioane de dolari entru 500 de angajați din sistemul de sănătate american, care au refuzat să se vaccineze împotriva virusului Covid-19, relatează The Defender. S-a ajuns la concluzia că au fost discriminați la locul de muncă, pe criterii religioase, câtă vreme ei au asociat serul anti-Covid cu celule fetale avortate.

Angajații au avut de suferit din acest motiv, prin desfacerea contractului de muncă, retrogradare, susține sursa citată. Astfel, rețeaua de clinici „NorthShore University HealthSystem”, care deservește pacienții din întreaga zonă metropolitană Chicago, va trebui să plătească aceste daune materiale tuturor angajaților pe care i-a discriminat.

Despăgubiri de aproape 11 milioane de dolari, în favoarea a 500 de lucrători din sistemul american de sănătate

Angajați de la NorthShore care au fost concediați deoarece nu s-au vaccinat împotriva COVID din motive religioase, vor fi eligibili pentru reangajare, dacă solicită în termen de 90 de zile de la decizia finală de despăgubire, aprobată de instanță. Ei își vor păstra nivelul de vechime de dinaintea deciziei de concediere. Liberty Counsel va primi 20% din valoarea totală a daunelor obținute, pentru a acoperi onorariile avocaților pe care i-a angajat.

Dincolo de „victoria din cifre” , decizia instanței din America poate fi un punct de reper pentru toți cei care nu țin cont de drepturile constituționale, indiferent de sistemul de Drept al țării sau al continentului: dreptul la confesiu religioasă este garantat în toată lumea, iar cel la sănătate înglobează și posibilitatea de a nu fi „cobai”. Zin.ro a mai relatat despre despăgubirile primite în cazul deceselor cauzate de vaccinul anti-Covid. Aceste informații ajung rar în presa internațională. În România, în mod oficial, nicio persoană nu și-a pierdut viața din cauza administrării serului anti-Covid. De asemenea, nu au ajuns în instanță cazuri de despăgubire pentru reacțiile adverse severe din cauza acestui vaccin.

Citește și: S-a aflat valoarea unei despăgubiri acordată pentru un deces produs de vaccinul anti- Covid AstraZeneca: 120 mii de lire sterline, decizia unei instanțe din Marea Britanie

Articolul precedentPrimar din Iași dat pe mâna procurorilor, pentru un împrumut contractat în anul 2014
Articolul următorFermierii din Italia, păgubiți. Zeci de vaci au murit în câteva minute
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”