Îi mai țineți minte pe tinerii care au lucrat la imaginea online a președintelui Klaus Iohannis? Unul dintre ei se numește Radu Negulescu și a reușit, de la momentul învestirii președintelui în funcție, să-și aducă firma pe culmile succesului.

Zeci de milioane de lei câștigă, anual, firma Trencadis Corp condusă de Radu Negulescu. De la stat, evident.

Coincidență sau nu, succesul i-a surâs tânărului antreprenor fix din momentul în care acesta a cunoscut ”niște oameni din PNL”, după cum singur povestea în urmă cu niște ani, într-un interviu pentru Bussiness Magazin.

”În acest punct vine aproape natural întrebarea: cum a ajuns însă un tânăr de 27 de ani din Baia Mare să coordoneze campania la nivel naţional a candidatului ACL? Radu Negulescu sintetizează simplu decizia de a se alătura campaniei:

„Eu ştiam nişte oameni la PNL, făcusem anterior joburi de tehnologie pentru ei – site, manual de identitate şi alte proiecte. M-au întrebat dacă ne putem ocupa de campania online, am acceptat, am fost numit coordonator pe zona online şi creativă“.

Asociat în Trencadis Corp este și Carlo Robert Burci, fiul controversatului om de afaceri Cristi Burci.

Dar să revenim la contracte. Ne vom referi la cele mai mari, desfășurate cu instituții importante ale statului.

Peste 13 milioane, fără TVA, de la STS

Cel mai recent contract câștigat de firma administrată de cei care l-au făcut președinte pe Iohannis în online este cu Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Atribuit la data de 10 iunie 2019, obiectul contractului cu numărul  795620 îl reprezintă furnizarea echipamentelor de comunicații și licențe pentru implementarea proiectului ”Sistemul Informatic Integrat pentru Emiterea Actelor de Stare Civilă”.

”Contractul are ca obiect furnizarea de echipamente de comunicații de date securizate, concentratoare de comunicații, soluție integrată de management și echipamente hardware și licențe pentru backbone și rețeaua de distribuție”, se arată în textul licitației.

Valoarea? Nu mai puțin de 13.398.372 de lei, fără TVA. Tot de la STS, în luna septembrie a anului trecut, Trencadis Corp a obținut 133.980 de lei, pentru două routere.

Totodată, în luna februarie a acestui an, Trencadis Corp a mai câștigat o licitație organizată de Apele Române. Valoarea nu este atât de mare ca în contractele citate anterior, se ridică doar la 398.670 de lei, fără TVA.

Bani buni de la Ministerul Fondurilor Europene și ANRE

Tot în luna februarie a acestui an, firma condusă de Radu Negulescu și Carlo Roberto Burci a obținut, de la Ministerul Fondurilor Europene, nu mai puțin de 6.392.000 de lei, fără TVA.

Pentru ce? ”Achiziția constă în furnizarea echipamentului în vederea suplimentării echipamentelor de stocare de la nivelul infrastructurii nodului Central SMIS, necesare deservirii sistemelor informatice susținute”, se justifică reprezentanții Ministerului Fondurilor Europene.

În luna mai a acestui an, Trencadis Corp SRL a mai câștigat un contract de aproape două milioane de lei, de la Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei. A avut nevoie de o aplicație și de niște servere pe care să poată fi desfășurată aceasta.

În toamna anului trecut, aceeași firmă a câștigat o licitație pentru vinderea și implementarea unui sistem informatic, necesar celor de la Oficiul Național al Registrului Comerțului. Valoarea contractului este de 1.730.100 de lei, fără TVA.

În primăvara anului trecut, tot ONRC a plătit 1.889.312 lei, fără TVA, pentru ”Achiziția de servicii de suport și mentenanță software care asigură adaptarea legislative pentru serviciile electronice specializate de tip e-Guvernare în vederea asigurării integrării serviciilor specializate de la ghișeu cu serviciile online oferite prin intermediul portalului ONRC”. Desigur, tot lui Trencadis Corp SRL.

Și, cum toamna se numără banii, Trencadis Corp a mai pus mâna pe un contract de la Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară. 9.926.400 de lei, fătă TVA, pentru mentenanța unui software.

Romatsa, Ministerul Dezvoltării Regionale, Consiliul Județean Maramureș ori alte instituții de stat de prin țară au tot acordat contracte societății Trencadis Corp SRL de-a lungul anilor.

În 2018, societatea avea 48 de angajați, iar cifra de afaceri se ridica la aproape 27 de milioane de lei, în timp ce profitul net se apropia de două milioane de lei.

Articolul precedentSenatorul Melcilor: Cum arde Nicolae Moga gazul degeaba în Parlament
Articolul următorArad: o ceartă ce ne-a costat 10 milioane de lei