Turcan se laudă cu 100.000 de locuri de muncă noi, în România lui 2021

Cu toate astea, ministrul Muncii recunoaște că este loc și de mai bine

Foto: Facebook Raluca Turcan

Într-o conferinţă de presă susţinută alături de primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, dar şi de europarlamentarul Daniel Buda, Raluca Turcan (ministrul Muncii) a vorbit despre situația locurilor de muncă din România lui 2021. Mai exact, ministrul a participat, astăzi, la deschiderea Bursei Locurilor de Muncă de la AJOFM Cluj-Napoca, unde au fost puse la bătaie 1.800 locuri de muncă. În timp ce unii candidați au fost selectați pentru etape ulterioare ale interviului de angajare, o mică parte dintre aceștia au fost angajați pe loc.

Raluca Turcan: „De la 1 ianuarie 2021 până în acest moment, în România au apărut aproximativ 100.000 locuri de muncă”

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a mai spus, de asemenea, că în momentul de față există aproximativ 100.000 de salariaţi, aproape toți beneficiind de contracte de muncă în sistem nederminat. „Acest trend este un trend încurajator şi vreau să vă spun că o creştere semnificativă a numărului de locuri de muncă s-a realizat în ultimele două luni, cu aproximativ 20.000 de locuri de muncă nou create pe lună, în condiţiile în care, chiar dacă este perioadă sezonieră, numărul de contracte part time a scăzut”, a mai spus Raluca Turcan, adăugând că cifrele ar trebui să ne arate că această „creştere economică pe care o vedem cu toţii reflectată şi-n statisticile UE, şi-n nivelul investiţiilor şi veniturilor la bugetul statului, este întărită şi de crearea şi ocuparea de locuri de muncă. Şi locuri de muncă pe perioadă nedeterminată, deci care aduc o anumită stabilitate”, a spus Raluca Turcan, astăzi, la Cluj-Napoca.

Citește și: Violeta Alexandru și-a ales tabăra! Îi transmite lui Cîțu că în PNL nu există „suflu nou” și „suflu vechi”

Chiar și așa, ministrul Muncii a specificat că, deși situația începe să se îndrepte în țara noastră, din punct de vedere al locurilor de muncă deținute de oameni, există loc de mai bine. Există, în acest moment, aproximativ 200.000 de cereri, conform statisticilor Agenţiei Naţionale de Ocupare a Forţei de Muncă.

Articolul precedentEXCLUSIV. Leontin Iuhas:  „ Am înființat  Centrul pentru Investigarea Crimelor Comunismului din România”
Articolul următorPensionări pe bandă rulantă printre judecătorii din Prahova
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.