Rafila vrea să reinventeze Legea Sănătății

El cere ajutorul Parlamentului: „Împreună am putea să găsim soluţii pe care să le punem la dispoziţia Ministerului Sănătăţii, încât legislaţia românească nu numai să existe, ci şi să fie pusă în aplicare în aceste domenii"

Alexandru Rafila (captură video)

Medicul, social democratul și vicepreședintele Camerei Deputaților, Alexandru Rafila, este de părere că Legea Sănătății ar trebui să sufere câteva schimbări, de vreme ce, în forma sa actuală, legea nu acoperă necesitățile curente. Rafila se referă, în acest caz, la asisțența medicală, însă și la modul în care profesia este reglementată. „Elaborarea de către minister sau poate va fi nevoie de o lege în Parlament, în ceea ce priveşte pregătirea în caz de pandemie sau de altă urgenţă majoră de sănătate publică, cred că ar trebui să fie în dezbatere parlamentară sau în atenţia Ministerului Sănătăţii”, a declarat Alexandru Rafila.

Alexandru Rafila: „Actuala Lege a sănătăţii din 2006 a suferit multe modificări”

Mai mult, deputatul Rafila a mai spus că este de părere că este neaparată nevoie de o regândire a principalelor capitole care se referă la asistenţa medicală, la modul de reglementare a profesiei, astfel că Legea ar trebui să intre rapid în atenţia Parlamentului. „Împreună am putea să găsim soluţii pe care să le punem la dispoziţia Ministerului Sănătăţii, încât legislaţia românească nu numai să existe, ci şi să fie pusă în aplicare în aceste domenii”, a mai declarat Rafila, astăzi.

Citește și: Mihai Tudose: „Comparaţia cu domnul Cîţu mă face să mă duc să mă sinucid”

Rafila mai spus, de asemenea, că ar fi trei elemente importante legate de funcţionarea sistemului de sănătate, toate trei trebuind să fie analizate ce se încheie pandemia. Deputatul a vorbit despre îmbunătăţirea sistemului de sănătate publică, acces nelimitat al oamenilor la servicii medicale românești și asigurarea asistenţei medicale din spitale, fără limite.

Articolul precedentBărbat prins în flagrant pe când dădea mită unui polițist. Îi promisese 8.000 de euro
Articolul următorVioleta Alexandru și-a ales tabăra! Îi transmite lui Cîțu că în PNL nu există „suflu nou” și „suflu vechi”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.