Mihai Tudose: „Comparaţia cu domnul Cîţu mă face să mă duc să mă sinucid”

Fostul premier este de părere că Florin Cîțu ar fi avut cu totul alte motive, decât cele invocate, pentru demiterea lui Alexandru Nazare din fruntea Ministerului Finanțelor

Mihai Tudose la spital
Foto: Facebook

Așa cum era de așteptat, fostul premier, Mihai Tudose, și-a exprimat părerea despre știrea zilei de ieri, conform căreia premierul Florin Cîțu a mai demis un ministrul, de data aceasta din propria tabără, cea liberală. Și pentru că tot vorbim despre tabere, umblă vorba prin „târgurile politice” că în PNL ar exista, în realitate, două tabere: una pro Florin Cîțu, iar alta pro Ludovic Orban. Iar cum ministrul Nazare ar fi refuzat, la un moment dat, să apară într-o fotografie alături de Cîțu și susținătorii săi, acest lucru i-ar fi adus remanierea. În plus, Mihai Tudose aduce în discuție o altă ipoteză a demiterii.

Ipoteza lui Mihai Tudose

Potrivit fostului prim-ministru, Mihai Tudose, Alexandru Nazare ar fi refuzat să aloce fonduri către anumite primării liberale cheie, care, ulterior, l-ar fi putut ajuta pe Florin Cîțu să mai capete câteva voturi la alegerile interne ce se vor desfășura în toamnă. „Nazare nu a vrut să facă ce i-a trasat domnul Cîţu, în sensul de a da bani doar primarilor PNL şi acolo unde are Cîţu interese politice. Nu e foarte fericit cu împrumuturile ăstea imense. Săptămâna trecută a mai luat vreo trei miliarde de euro”, a spus Mihai Tudose. Lupta politică dintre premier și Ludovic Orban pare să se întețească, de vreme ce timpul se scurge în defavoarea amândurora.

Social democratul nu vrea să fie comparat cu Florin Cîțu

„Nu m-au convins, pur şi simplu mi-au retras sprijinul politic. Cei care mi-au dat votul mi-au zis să nu mai fiu. Am plecat. Comparaţia cu domnul Cîţu mă face să mă duc să mă sinucid. Se mai întâmplă şi nenorociri cu biroul ăla. Nu mă comparaţi cu Florin Cîţu. Cred că suferă de ceva. E părerea mea că suferă de ceva, acolo la cap, pe undeva”, a mai spus Mihai Tudose, la România TV.

Citește și: Iohannis: „Premierul este cel care ştie cum funcţionează Guvernul”

Articolul precedentHaos după contestațiile la Bacalaureat
Articolul următorConsiliul General al Municipiului București îl obligă pe Nicușor Dan să rezolve problema depozitării gunoiului!
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.