Florin Cîțu și Klaus Iohannis (Curs de guvernare)

Klaus Iohannis a avut prima reacție cu privire la remanierea ministrului de Finanțe, Alexandru Nazare și a precizat că premierul este cel mai în măsură să ia o asemenea decizie, fiind cel care își cunoaște cabinetul.

„Cred că este bine să vedem lucrurile într-o notă realistă. Guvernul are tot sprijinul partidului şi are tot sprijinul coaliţiei din care a rezultat, iar dacă premierul a considerat că este necesară schimbarea unui ministru, înseamnă că a făcut o evaluare şi ştie ce face. Premierul este cel care ştie cum funcţionează Guvernul şi până la urmă premierul este responsabil pentru buna funcţionare a Guvernului. Are tot dreptul să schimbe echipa când crede că lucrurile pot merge mai bine”, a spus Klaus Iohannis.

Fostul ministru a fost demis, după ce acesta a refuzat să își dea demisia din funcție, la solicitarea lui Florin Cîțu. „I-am spus premierului că mi-am făcut treaba, că am rezultate vizibile, apreciate chiar de el de multe ori, reflectate în evaluările instituțiilor internaționale”, a fost prima reacție”, a spus Nazare, explicând de ce nu a vrut să-și dea demisia.

Remaniere fără acordul liberalilor

Pe de altă parte, președintele PNL, Ludovic Orban a precizat că este mulțumit de activitatea miniștrilor PNL și că Florin Cîțu nu a avut acordul său sau al forurilor statutare ale partidului pentru remanierea lui Alexandru Nazare. „În conformitate cu evaluarea mea, ca președinte al PNL, dar și cu activitatea miniștrilor, eu ca președinte sunt mulțumit de activitatea miniștrilor PNL și îi susțin. Ce m-a deranjat cel mai mult este faptul că a fost invocat acordul meu. Nu a avut nici acordul meu , nici al forurilor statutare ale PNL”, a spus Ludovic Orban.

Atfel, până la numirea unui nou ministru de Finanțe, interimatul acestui portofoliu va fi asigurat chiar de premierul Florin Cîțu, cel care a fost ministru de Finanțe în timpul Guvernului Ludovic Orban.

Alexandru Nazare, prima reacție după demitere

Articolul precedentBarna nu vede USR PLUS pe lista neagră a remanierilor
Articolul următorVIDEO | Încă un incendiu în județul Constanța: două rulote au luat foc în Eforie Nord