Sursă foto: Ziarul de Investigații
Sursă foto: Ziarul de Investigații

Persoanele care dețin chioșcuri stradale în Brașov au organizat un protest prin care cer autorităților să nu le saboteze afacerile.

Mai mult, aceștia acuză că au fost amendați, în repetate rânduri, deși respectă legea și își plătesc taxele și contribuțiile către stat.

Oamenii care au mici afaceri pe strada Republicii şi în Centrul Istoric au organizat un protest spontan, desfășurat în fața Primăriei.

Deși ”chioșcarii” susțin că au plătit taxe de multe sute de euro pe lună chiar şi în perioada stării de urgenţă, Poliţia Locală i-a amendat. Mai mult, polițiștii i-au amenințat pe aceștia și că le vor ridica toate chioşcurile.

Comerțul stradal este prezent în foarte multe orașe din lume. Cu toate acestea, în Brașov, proprietarii de chioșcuri riscă amenzi și închiderea afacerilor

Eu sunt producător de jucării din materiale ecologice. Nu pot să vin decât sâmbăta şi duminica, doar câteva ore, pentru că durează să le fac şi trimit în multe ţări. Cu toate acestea, am plătit toate taxele, iar acum vor să mă amendeze. În toate oraşele turistice din lumea civilizată există comerţ stradal făcut de localnici”, spune un protestatar, potrivit Radio Eco Natura.

Cei care au chioşcuri în Centrul Istoric sunt producători sau artişti locali

De asemenea, oamenii acuză faptul că, pentru un oraș istoric așa cum este Brașovul, comerțul stradal joacă un rol deosebit de important.

Potrivit Bună Ziua Brașov, patronii de chioşcuri şi artiştii au reuşit să obţină din partea viceprimarului promisiunea că nu vor fi amendaţi şi chioşcurile nu le vor fi ridicate până la clarificarea situaţiei.

Articolul precedentPenitenciarul unde a fost închis Nicolae Ceaușescu va deveni hotel
Articolul următorUn bucureștean a fost amendat cu 10.000 de lei. Bărbatul obișnuia să lase gunoiul în fața porții vecinilor
Jurnalist full-time / Pesimist part-time