Preluare Digi 24

Prim-ministrul României Nicolae Ciucă a declarat că programul „Masă sănătoasă în școli” trebuie să aibă o arie de cuprindere tot mai mare, să acopere întreg teritoriul național, informează edupedu.ro.

De asemenea, ministrul Educației Sorin Cîmpeanu a precizat că „a avea sau nu a avea o masă în școală” face diferența pentru mulți părinți de a-și trimite sau nu la școală copii. Ministrul Educației a anunțat că pentru programul național „Masă sănătoasă în școli” sursele de finanțare depășesc un miliard de euro, grupul țintă fiind peste 900 de mii de elevi.

Oficialul a explicat faptul că pentru învățământul primar există finanțare prin PNRR.

Ministrul Educației: „Runda I – avem deja 190.000 de elevi, runda a II-a – estimam 380.000 de elevi”

Sorin Cîmpeanu a vorbit și despre sursele de finanțare pentru Programul Național „Masă sănătoasă în școli.”

„Pentru elevii din învățământul primar este POEO, 212 milioane de euro pentru 2023-2027. Finanțarea este de 140 milioane de euro pentru elevii din învățământul gimnazial. PNRAS-ul este pentru 2022-2026. Se adaugă finanțarea Băncii Mondiale pentru 120.000 de elevi de liceu, de data aceasta”, a anunțat ministrul Educației.

Totodată, oficialul a precizat că se adaugă și programul clasic „Masă caldă în școli”, care are peste 70 de mii de beneficiari.

Ministerul Sănătății va defini lista cu alimentele care corespund conceptului de masă sănătoasă în școli, iar Ministerul Agriculturii va încuraja utilizarea exclusivă a produselor agroalimentare românești.

„(…) Toate aceste surse de finanțare pe care le-am menționat pot fi utilizate eficient, prin această decizie, de constituirea grupului de lucru: Ministerul Educației, Ministerul Agriculturii, Ministerul Sănătății, Ministerul Finanțelor și Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene(…). Ar trebui să înceapă din septembrie anul acesta”, a conchis Sorin Cîmpeanu.

Reamintim că în urmă cu două zile, Asociația „Neamunit România” a organizat un protest în fața Ministerului Educației. Cei prezenți au protestat împotriva măsurilor de reformă gândite de Cîmpeanu și consilierii săi.

Citește și articolul: Sorin Cîmpeanu – reformator sau terminator? O asociație trage un semnal de alarmă privind distrugerea sistemului de educație din România

Articolul precedentNicușor Dan a traversat neregulamentar, dar a scăpat de amendă
Articolul următorArme descoperite asupra unui bărbat fără locuință din Craiova
Andrei NARIȚA
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.