Foto: Facebook/Nicușor Dan
Foto: Facebook/Nicușor Dan

Nicușor Dan nu poate fi amendat, deși a traversat printr-un loc nepermis.

Poliția Rutieră a analizat imaginile video în care se vede clar cum primarul General al Capitalei a traversat neregulamentar, cu copilul său în brațe.

Potrivit Poliției, fapta nu a fost constatată într-una dintre modalitățile prevăzute expres de legislația rutieră în vigoare

 ”În referire la imaginile video apărute în spațiul public, facem următoarele precizări: În conformitate cu prevederile art. 109 alin. 1 și 2 din OUG nr. 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice, cu modificările și completările ulterioare, constatarea contravențiilor la regimul circulației pe drumurile publice se face în două modalități: fie direct, de către polițistul rutier, situație în care fapta contravențională este percepută prin propriile simțuri, fie cu ajutorul mijloacelor tehnice certificate sau mijloacelor tehnice omologate și verificate metrologic, iar în ambele situații agentul constatator încheie un proces-verbal de constatare a contravenției” se arată în comunicatul emis de Poliția Rutieră din București.

Mai mult, polițiștii au precizat că, având în vedere prevederile legale menționate anterior, prin raportare la situația apărută în spațiul public, fapta nu a fost constatată într-una dintre modalitățile prevăzute expres de legislația rutieră în vigoare.

Nicușor Dan a recunoscut că a traversat neregulamentar: ”Gestul nu e scuzabil”

Într-o postare distribuită pe contul de Facebook, edilul Capitalei și-a recunoscut greșeala, dar a precizat că nu este de acord să fie filmat în momentul în care se află în timpul său liber.

Zilele trecute am făcut o greșeală, traversând strada printr-un loc nepermis, cu fetița în brațe. Chiar dacă m-am asigurat, gestul nu e scuzabil. Totuși, faptul că există oameni care mă filmează în viață privată și că un sindicat al polițiștilor n-are altă treabă decât să promoveze filmarea cu mine înseamnă că am deranjat anumite grupuri de interese”, a fost reacţia lui Nicuşor Dan.

Articolul precedentVlad Popescu Piedone: „Încerc sa fac ce m-a învățat tata: Imposibilul posibil”
Articolul următorMinisterul Educației extinde programul „Masă sănătoasă în școli”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time