Geoană are șanse mai mari la prezidențiale decât Ciolacu

În cursa pentru prezidențiale, din partea PSD, ar putea intra, în acest moment, oricine. Printre numele vehiculate se află inclusiv cel al Gabrielei Firea, a lui Alexandru Rafila ori al lui Vasile Dîncu

Mircea Geoană / Foto: preluare B1TV

Mircea Geoană ar putea, până la urmă, să candideze la viitoarele alegeri prezidențiale din partea PSD, susține liderul social democraților, Marcel Ciolacu. Cu toate că o candidatură a lui Geoană nu este, în acest moment, bătută în cuie, președintele PSD susține că ideea nu e una rea deloc, având în vedere că acesta este un om cu o vastă experiență politică și un nume important în cadrul NATO, în prezent.

Mircea Geoană, văzut mai bine decât actualul președinte PSD

Cu toate că, în mod obișnuit, președintele partidului este cel care candidează pentru cea mai importantă funcție în stat, istoria ne-a arătat că acest lucru nu este unul obligatoriu. Nu este și cazul istoriei PSD, însă. În ceea ce privește partidele politice mari, la alegerile prezidențiale s-a mizat, mereu, pe candidatura președintelui. Istoria are mari șansă să se schimbe pentru social democrați, cei care ar putea arunca în luptă, în premieră, un candidat care nu ocupă funcție de conducere în cadrul partidului.

„În primul rând am hotărât că nu automat preşedintele PSD va fi candidat. Va fi o competiţie în interior. Fiecare coleg pe care l-aţi nominalizat: Alexandru Rafila, Vasile Dîncu, Gabriela Firea, ar fi un candidat bun, inclusiv domnul Mircea Geoană”, a declarat Marcel Ciolacu la Kanal D, lăsând loc de interpretări în ceea ce privește numele viitorului candidat PSD la alegerile prezidențiale din 2024, adăugând că pariul său, în calitate de preşedinte al PSD este ca în 2024 partidul să câştige alegerile prezidenţiale, „nu numai să se califice în turul 2. Este cel mai important obiectiv”.

Desființarea SIIJ, în continuare o prioritate pentru liberali

Articolul precedentMoțiunea împotriva lui Ghinea, dezbătută săptămâna viitoare
Articolul următorCîțu mai câștigă un aliat. Tătaru, critici voalate la adresa lui Orban
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.