Desființarea SIIJ, în continuare o prioritate pentru liberali

Liderul PNL, Ludovic Orban, a insistat că este nevoie de discuții suplimentare cu privire la legile justiției

Ludovic Orban, președintele PNL și candidat pentru un nou mandat

SIIJ, în continuare o problemă mare pentru PNL! Ludovic Orban, șeful liberalilor, a vorbit despre raportul MCV al Uniunii Europene, în ceea ce privește România. Astfel, Orban este de părere că respectivul document nu ar arata vreo noutate în ceea ce privește situația în care se află țara noastră, în momentul de față.

Ludovic Orban insistă: SIIJ (Secția de Investigare a Infracțiunilor în Justiție, înființată de PSD și aliații), înființată de PSD și aliații lor de la acea vreme, trebui să dispară

Mai mult, într-o conferință de presă susținută astăzi, liderul PNL, Ludovic Orban, a spus că discuțiile pe tema legilor justiției vor continua. „Dacă o să fie cazul o să luăm altă decizie, iar dacă o să fie alta, o să anunțăm. Ar fi fost foarte bine să fie adoptat”, a mai spus acesta.

Vrem să desființăm SIIJ până la finalul acestei sesiuni parlamentare. Sunt încrezzător că o să găsim o soluție.

Ludovic Orban, despre SIIJ

Nu e nimic nou în raportul MCV, a subliniat acesta, adăugând că România trebuie să respecte cerințele. „Obiectivul actualei coaliții de guvernare este să se finalizeze MCV cu privire la România. Trebuie să reparăm la legile justiției”, a mai spus liderul liberal.

Mai mult, în aceeași zi în care Curtea Constituțională a României a declarat SIIJ ca fiind constituțională (cu toate că nu în unanimitate), raportul MCV a venit să contrazică acest lucru, punând, din nou, presiune pe România.

Patronatele cer lămuriri în privința pensionării după 65 de ani

Articolul precedentPatronatele cer lămuriri în privința pensionării după 65 de ani
Articolul următorMoțiunea împotriva lui Ghinea, dezbătută săptămâna viitoare
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.