Barna a anunțat data Congresului USR PLUS

Vicepremierul Barna va candida pentru șefia partidului, în timp ce Dacian Cioloș încă mai analizează

Copreședintele USR PLUS, Dan Barna a anunțat data la care va avea loc Congresul formațiunii pe care o conduce alături de Dacian Cioloș. Aceasta va fi în primul weekend din octombrie, la numai o săptămână după congresul liberalilor, semn că va fi o vară fierbinte pentru două treimi din Coaliția de guvernare.

„În 2 sau 3 octombrie, în prima sâmbătă din octombrie. O săptămână după liberali, da”, a precizat el, la TVR 1.

Cât privește candidatura pentru șefia partidului, liderul USR PLUS a confirmat că a avut o discuţie Dacian Cioloș, cel care îi propusese în urmă cu ceva vreme ca niciunul dintre ei să intre în cursă, însă se menține pe poziție și va candida.

„A fost o discuţie pe care am avut-o într-adevăr şi, analizând diverse scenarii, a fost unul dintre scenarii. (…) Eu am anunţat că pentru mine USR PLUS e un proiect în care mi-am alocat ultimii cinci ani din viaţă, cu toate resursele şi cu toată energia. E un proiect care cred că poată să meargă mai departe şi eu cred că ai noştri colegi de partid, din USR şi PLUS, trebuie să aibă pe masă toate opţiunile, pentru că acest partid, de câte ori s-a întors la înţelepciunea aceasta a membrilor, a luat cele mai inspirate decizii, care, iată, ne-au adus la guvernare”, a spus el. 

De altfel, Barna a menționat că Dacian Cioloș analizează opţiunea candidaturii la conducerea partidului.

USR PLUS, când doi se „ceartă” altcineva câștigă

Barna se mai gândește pentru Cotroceni

Întrebat dacă ia în calcul și o posibilă depunere a candidaturii pentru alegerile prezidențiale din 2024, Barna a precizat că este mult prea devreme pentru a face un astfel de anunț, fiind multe elemente de care depinde acest lucru, dar că la momentul potrivit, mai aproape de alegeri, se va decide în cadrul formațiunii cine va intra în cursa pentru Cotroceni.

Barna a fost unul dintre cei 23 de candidați de la alegerile prezidențiale din 2019, când în turul al doilea „lupta” s-a dat între Klaus Iohannis și Viorica Dăncilă.

Barna spune „pas” propunerii lui Cioloș și anunță că își dorește să conducă USR PLUS ca președinte

Articolul precedentGermania. Medic dat în judecată după vaccinarea unui copil de 9 ani
Articolul următorPrahova: Percheziţii la Primăria Ciorani şi la domiciliul primarului. Se vorbește despre fraudarea alegerilor locale