USR, PLUS, USR-PLUS, Dacian Cioloș, Dan Barna, Guvern
Foto: Facebook

Dan Barna nu lasă de-o parte ideea de a conduce USR PLUS ca președinte, chiar dacă zilele trecute au apărut informații potrivit cărora Dacian Cioloș i-ar fi propus să nu candideze niciunul la șefia partidului și să susțină un alt candidat. Cioloș ar considera că, în ipoteza aceasta, în USR PLUS nu se va crea o falie și nu vor fi alimentate diviziunile existente între cele două partide, însă Barna are alte rațiuni.

În acest moment, atât Barna cât și Cioloș sunt copreședinți ai USR PLUS, până la Congresul din septembrie, când delegații vor vota componența noului Birou Național și viitorul președinte al partidului. Până la 1 iulie vor fi organizate alegeri în toate filialele din teritoriu.

Aseară, Dan Barna a confirmat că Dacian Cioloș i-a propus să se retragă împreună din cursa pentru președinția partidului și a spus că a refuzat ideea. Totodată, Barna a admis că este posibil ca și alți membri ai USR PLUS să se înscrie în cursă, însă personal condideră că, dacă s-ar retrage, ar da cumva dovadă că fuge de responsabilități.

Obiectivul pentru noi este să păstrăm partidul unit, să păstrăm partidul solidar în această miză în care eu cred foarte mult – că USR PLUS poate să fie o soluție pe termen lung pentru politica din România. În acest context, Dacian, într-adevăr, a făcut acea propunere cu care, evident, eu nu rezonez din mai multe motive. Dar e o propunere de lucru, să-i zicem așa.

Argumentele din spate nu le-am înțeles foarte clar și nu o să insist foarte mult pe ele, le poate prezenta Dacian cu proxima ocazie. Eu vreau să spun că acest proiect, USR PLUS, este un proiect la care am muncit foarte mult și eu ca natură umană sunt un luptător și sunt foarte deschis și am foarte mare încredere în înțelepciunea colegilor mei pentru că USR PLUS a ajuns aici, dacă ne amintim de fiecare etapă, am arătat că noi ca partid am avut înțelepciunea să alegem cea mai bună soluție.

Și da, dacă partidul va decide că e nevoie de un alt lider voi respecta cu inima deschisă și cu bucuria familiei mele acest lucru. Însă eu nu o să plec din fața niciunei lupte. Eu chiar cred că un lider politic trebuie să stea vertical și să le ofere colegilor opțiunea să îi susțină sau nu proiectul”, a spus Barna la Digi 24.

Articolul precedentCiolacu anunță încă o moțiune, de această dată împotriva ministrului Ghinea
Articolul următorMihăilă vine cu precizări, după alerta de incendiu de astăzi, de la Spitalul de Boli Cronice Călinești