Mihăilă vine cu precizări, după alerta de incendiu de astăzi, de la Spitalul de Boli Cronice Călinești

Nu există victime - pacienții s-au reîntors în saloane

Preluare foto: PRO TV

Ministrul Sănătății, Ioana Mihăilă a declarat că pacienții evacuați în această dimineață de la Spitalul de Boli Cronice Călinești, după ce la etajul unu al spitalului a ieșit fum, ar fi revenit în saloane, în siguranță și că, potrivit datelor, nu ar exista victime.

Ioana Mihăilă, ministrul Sănătății, dă asigurări că nu sunt victime

„Nu sunt victime, toți pacienții au revenit în saloane, echipajele medicale de urgență s-au retras”, a transmis Ministerul Sănătății, Ioana Mihăilă, adăugând că ar fi fost vorba despre o declanşare a unei alarme de incendiu, în urma unei degajări de fum la o instalatie de aer condiţionat, la Spitalul de Boli Cronice Călineşti. „Au fost evacuaţi 32 de pacienţi. Nu sunt victime, toţi pacienţii au revenit în saloane, echipajele medicale de urgenţă s-au retras”, a mai spus Mihăilă.

ISU Argeș a intervenit preventiv cinci autospeciale de stingere, o autoscară, patru ambulanțe SMURD, o autospecială pentru transport victime multiple, însă și cu cinci ambulanțe SAJ.

„Sistemele de detecție au sesizat produse ale arderii în aerul dintr-un salon al spitalului și astfel s-a declanșat alarma de incendiu. Ar fi vorba de praf în contact cu rezistențele încălzite ale aparatului respectiv”, a transmis ISU Argeș, menționând, de asemenea, că sursa fumului ar fi un aparat de aer condiționat. Incendiul nu s-a manifestat cu flacără. Este posibil să se fi topit elemente combustibile de la nivelul acestuia. Până la sosirea pompierilor, medicul de gardă a evacuat de la etajul 1 aproximativ 32 de pacienți. Nu sunt vicitime. Era risc de intoxicație dacă incendiul se propaga și, în funcție de evoluția acestuia, posibil să fi fost ceva grav, dar forțele de intervenție s-au deplasat repede la incendiu și nu sunt probleme”, a mai spus purtătorul de cuvânt ISU Argeș, Ionuț Tunaru, conform PRO TV.

Barna spune „pas” propunerii lui Cioloș și anunță că își dorește să conducă USR PLUS ca președinte

Articolul precedentBarna spune „pas” propunerii lui Cioloș și anunță că își dorește să conducă USR PLUS ca președinte
Articolul următorFirea îi anunță pe români că vor munci toată viața
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.