Firea îi anunță pe români că vor munci toată viața

„Ministrul PNL al Muncii confirmă explicit că vârsta de pensionare va crește în rândul femeilor, de la 61 la 65 de ani”

Foto: Facebook

Senatorul PSD, Gabriela Firea se declară convinsă că românii vor munci toată viața, până nu se vor mai putea bucura sănătoși de pensie! În opinia acesteia, asta și-ar dor coaliția de dreapta. „După ce ne-a acuzat că dezinformām despre creșterea vârstei de pensionare, după ce a negat vehement că s-ar fi discutat în guvern în legātură cu acest subiect, ministrul PNL al muncii confirmă explicit că vârsta de pensionare va crește în rândul femeilor de la 61 la 65 de ani”, a mai scris Gabriela Firea, pe pagina sa de Facebook.

Gabriela Firea acuză: „În schimb, Guvernul PNL-USR a anulat măsurile PSD pentru creșterea colectării la bugetul de pensii și vrea să crească transferul din Pilonul I în Pilonul II, adâncind și mai mult deficitul la pensii”

Ciolacu anunță încă o moțiune, de această dată împotriva ministrului Ghinea

Mai mult, adaugă Gabriela Firea, Raluca Turcan s-ar fi bătut cu „pumnul în piept” încercând să sublinieze necesitatea eliminării pensiilor speciale, ca mai apoi să susțină că acestea nu ar fi o problemă. Mai exact, Raluca Turcan a spus că stagiul minim de cotizare la pensie este bine să fie 15 ani. „Rămâne stagiul minim de cotizare. Pot fi 15 ani adunați, nu consecutivi. Pensiile vor fi recalculate pe o formulă care va include și indicele de corecție. În momentul de față, indicele de corecție este scos din burtă de PSD, care a explodat și a ajuns la o inechitate în sistemul de pensie. Această formulă de calcul va aduce o predictibilitate în privința calculării pensiilor pe termen lung pentru ca orice calculare de pensii să fie scoasă din pixul politicienilor. Pensionarii erau amăgiți că pensiile vor crește cu 40%, dar deficitul la pensie era deja de 3,2 miliarde, cheltuielile de 69 miliarde, iar ei le promiteau creșteri cu 40% ceea ce înseamnă că deficitul ar fi ajuns la 152 de miliarde în 2022, asta înseamnă o minciună crasă”, a spus ministrul, conform Digi24.

Deci, în loc să se ocupe de inechități, de cei care fac evaziune și de reducerea profiturilor uriașe ale firmelor private care gestionează banii de pensii ai românilor, guvernul pune presiune pe cei care muncesc cinstit.

Gabriela Firea, pe Facebook
Articolul precedentMihăilă vine cu precizări, după alerta de incendiu de astăzi, de la Spitalul de Boli Cronice Călinești
Articolul următorExemplu de bune practici sau execuție politică de ochii lumii? Olteán Csongor și-a dat demisia de la MTS, după ce a fost prins băut la volan
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.