Exemplu de bune practici sau execuție politică de ochii lumii? Olteán Csongor și-a dat demisia de la MTS, după ce a fost prins băut la volan

Olteán Csongor renunță la funcția de secretar de stat în cadrul Ministerului Tineretului și Sportului

Foto Facebook: Olteán Csongor

Secretarul de stat din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Olteán Csongor, a anunțat că și-a dat demisia din minister, după ce a fost prins la volan sub influența băuturilor alcoolice. „Azi dimineață am fost oprit de poliție fiind sub influența alcoolului. Nu am nici-o scuză, îmi asum răspunderea pentru fapta mea”, a scris politianul UDMR.

Olteán Csongor: „Comportamentul iresponsabil este incompatibil cu funcția publică și nu doresc să transmit un mesaj greșit tinerilor”

Drept urmare, a mai declarat acesta, „primul lucru azi dimineață a fost să-mi depun demisia din funcția de secretar de stat din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului”, a concluzionat Olteán Csongor, pe pagina sa de Facebook.

La rândul său, liderul UDRM, Kelemen Hunor, a reiterat spusele acestuia, declarând că secretarul de stat din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului, Oltean Csongor a fost oprit de poliție și prins sub influența alcoolului. „În urma acestui incident el și-a depus demisia, pe care am acceptat-o, și i-am transmis-o premierului. Gestul lui Oltean Csongor este inacceptabil, el și-a asumat răspunderea pentru acesta. Nu intenționăm să facem alte comentarii în acest caz”, a scris Kelemen Hunor pe Facebook

A cui a fost decizia?

În mod oficial, decizia i-a aparținut de-acum fostului secretar de stat din cadrul Ministerului Tineretului și Sportului. În mod neoficial, nu putem ști dacă acesta a luat decizia de bună voie, ori a fost împins de la spate pentru a-și da demisia, pentru a se evita un eventual scandal în UDMR, partid aflat, în momentul de față, la guvernare alături de PNL și UDMR.

Indiferent a cui a fost, în realitate, decizia demisiei, Olteán Csongor devine primul politician care își recunoaște greșeala și demisionează, în consecință, dintr-o funcție publică.

Mihăilă vine cu precizări, după alerta de incendiu de astăzi, de la Spitalul de Boli Cronice Călinești

Articolul precedentFirea îi anunță pe români că vor munci toată viața
Articolul următorClotilde Armand cere stare de alertă în Sectorul 1, dar refuză să zică când se vor ridica munții de gunoaie de pe străzi
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.