Marin Voicu este la al 6 lea mandat de primar

Sunt percheziții la Primăria comunei prahovene Ciorani, într-un dosar care vizează o posibilă fraudare a rezultatului alegerilor locale din septembrie 2020.

18 percheziții domiciliare au loc în comună, inclusiv la sediul primăriei și la domiciliul primarului Marin Voicu, trei dintre acestea având loc la adrese din Ploiești.

Procurorii Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti efectuează, miercuri, 18 percheziţii într-un dosar privind o posibilă fraudare a rezultatului alegerilor locale din 

Ancheta procurorilor de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Ploiești vizează o posibilă fraudare a rezultatului alegerilor locale din septembrie 2020, care ar fi avut loc chiar în ziua votului. În luna martie 2021, Parchetul de pe lângă Judecătoria  Mizil anunța într-un comunicat de presă că se fac cercetări  într-un dosar privind sustragerea buletinelor de vot de la alegerile locale din 2020 din Ciorani, existând suspiciuni de fraudare a votului. Buletinele erau depozitate la arhiva Judecătoriei Mizil, iar acestea au dispărut în luna februarie.  Ancheta din acest dosar se referă la violarea sediului profesional şi sustragerea, distrugerea, reţinerea, ascunderea ori alterarea de mijloace materiale de probă sau de înscrisuri, în scopul de a împiedica aflarea adevărului într-o procedură judiciară. La acel moment se vorbea pentru prima oară despre un dosar in rem care avea ca obiect săvârşirea infracţiunii de falsificarea documentelor şi evidenţelor electorale. Anchetatorii consideră că există suspiciuni cu privire la faptul că, la alegerile locale din data de 27 septembrie 2020 organizate în Ciorani, s-au falsificat înscrisuri cu privire la rezultatul alegerilor.

Procurorii PCA Ploiești au anunțat, tot într-un comunicat de presă, că  rezultatul alegerilor locale din septembrie 2020 a fost fraudat în comuna Ciorani prin falsificarea proceselor verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi preşedintelui Consiliului Judeţean Prahova. 

„Cu ocazia alegerilor locale din data de 27.09.2020, membrii secţiilor de votare din comuna Ciorani au falsificat procesele verbale de consemnare a rezultatelor voturilor pentru alegerea Primarului, Consiliului Local, Consiliului Judeţean şi Preşedintelui Consiliului Judeţean, inserând în aceste înscrisuri date neconforme cu realitatea. În fapt, a fost diminuat numărul voturilor obţinute de unii candidaţi/formaţiuni politice în defavoarea altor candidaţi/formaţiuni politice”, susțin anchetatorii în comunicat.   

În urma descinderilor, 17 persoane vor fi duse la audieri, precizează PCA.

Cercetările au fost efectuate cu suportul tehnic al Brigăzii Operaţiuni Speciale Ploieşti din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române, iar percheziţiile au fost puse în executare cu sprijinul jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Matei Basarab” din Ploieşti şi lucrătorilor de poliţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova.

Marin Voicu, primarul comunei Ciorani, este la al șaselea mandat de edil. În primele cinci mandate a reprezentant PSD, fiind primarul care câștiga alegerile cu peste 90% din voturi. Înainte alegerilor locale din 2020 a surprins lumea politică din Prahova anunțându-si trecerea la PNL. Voicu a evitat, la acel moment, să dea explicații cu privire la transferul politic și a câștigat un nou mandat de primar cu un scor de peste 80%. 

Rămâne de văzut dacă acuzațiile de fraudă electorală vor fi demonstrate și ce se va întâmpla cu mandatul de primar al lui Marin Voicu. 

Articolul precedentBarna a anunțat data Congresului USR PLUS
Articolul următorBogdan Bratu de la „Drumuri și Poduri” Craiova, trimis în judecată
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...