Cristian Ghinea, vizat de o moțiune simplă

Este al patrulea ministru al Cabinetului Cîțu împotriva căruia se face un asemenea demers

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Cristian Ghinea este vizat de o moțiune simplă ce va fi depusă miercuri de social democrați. Subiectul are legătură cu proiectele prevăzute în Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

„Vom depune moţiunea simplă împotriva domnului ministru Ghinea şi să fim foarte clari – pe PNRR. Avem nişte întrebări la domnul ministru Ghinea. De ce avem program național făcut de firmele de consultanță, încălcând legile din România? De ce prioritate de sute de milioane de euro are destinație cu dedicație?  De ce avem zero euro pentru irigaţii, în condițiile în care Bulgaria, Ungaria și Polonia au obținut fonduri pentru irigații? De ce firmele româneşti nu primesc niciun euro prin PNRR, la capitolul granturi?”, a declarat Marcel Ciolacu, marți, într-o conferință de presă.

În cadrul acesteia a fost anunțată și depunerea moțiunii de cenzură, tot pe tema PNRR, astfel că vine o întrebare firească, cu privire la rostul moțiunii simple, căci dacă „pică” Guvernul Cîțu, „pică” și ministrul Ghinea.

Ghinea, apărat de vicepremierul Barna

Copreședintele USR PLUS, Dan Barna a declarat, la TVR1, că acțiunea PSD este „un exercițiu de umflat mușchii”, întrucât sunt cel mai puțin îndreptățiți să își exprime nemulțumirile.

„E foarte caraghios că PSD (…) a văzut programul înainte, şi-au exprimat puncte de vedere, o parte dintre ele au fost preluate. Sunt cel mai puţin îndreptăţii să exprime nemulţumiri, dar…Opoziţia trebuie să facă exerciţiul acesta al moţiunii simple”, a spus Barna, la TVR 1.

Acesta a ținut să precizeze că „în mod surprinzător au fost luați cumva în principal miniștrii de la USR PLUS” la depunerea moțiunilor simple, dar în același timp consideră că demersul este „un exercițiu de umflat mușchii din partea PSD”, a adăugat vicepremierul.

Social democrații au depus moțiuni simple, toate respinse, împotriva miniștrilor Vlad Voiculescu (Sănătate), Claudiu Năsui (Economie) și Adrian Oros (Agricultură, ministru de la PNL).   

PSD anunță, în mod oficial, depunerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

Articolul precedentClotilde Armand, plângere împotriva Oanei Lovin, fostă videochatistă, actuală jurnalistă și protestatară
Articolul următorProiectul de lege care interzice cumulul pensiei cu salariul la stat, pe ordinea de zi a Guvernului