PSD anunță, în mod oficial, depunerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

Potrivit liderului PSD, moțiunea va fi depusă în data de 14 iunie

Președintele PSD Marcel Ciolacu (foto Hotnews)

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a anunțat, în cadrul unei conferințe de presă susținută la sediul PSD, în cursul zilei de astăzi, că moțiunea de cenzură cu care formațiunea politică amenința în trecut va deveni realitate. Mai exact, în data de 14 iunie, social democrații vor depune moțiunea, încercând în acest fel să dea jos Guvernul condus de Florin Cîțu, cel acuzat de erori grave în ceea ce privește implementarea PNRR.

Data de 14 iunie, aferentă moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, a fost anunțată încă din 26 mai. Astăzi, liderul PSD a confirmat: moțiunea va fi, într-adevăr, depusă

„Tot ce ştim despre PNRR este că nu vizează dezvoltarea României, ci e un plan de austeritate pentru toţi românii. Răspunsul PSD nu poate fi decât unul singur – pe 14 iunie depunem moţiune de cenzură având ca obiect principal eşecul Guvernului în privinţa PNRR”, spunea, la vremea respectivă, liderul PSD în Parlament.

Ulterior, Marcel Ciolacu a dat asigurări că partidul său nu s-a răzgândit în privința moțiunii de cenzură, astfel că săptămâna viitoare „o să facem public textul moţiunii de cenzură, deja am început negocierile cu parlamentari de la alte partide şi categoric în această sesiune va fi depusă şi votată această moţiune”, adăugând că nu ar exista nicio garanţie în politică, dar când va fi dat publicităţii textul moţiunii acesta are de gând să le trasmită detaliile inclusiv celor de la AUR, a mai explicat Marcel Ciolacu, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei de marţi a conducerii PSD, informează news.ro.

PSD nu se lasă: va ataca la CCR amânarea creșterii alocațiilor

Pe de altă parte, liberalii au declarat, cel puțin politic, că nu se simt amenințați de moțiunea de cenzură a social democraților, fiind convinși că aceștia nu vor întruni majoritatea de voturi pentru ca moțiunea împotriva Executivului condus de Florin Cîțu să treacă.

Articolul precedentLocuitorii din zonele urbane poluate pierd până la patru ani din viață
Articolul următorClotilde Armand, plângere împotriva Oanei Lovin, fostă videochatistă, actuală jurnalistă și protestatară
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.