PSD a anunțat că are intenția de a ataca la CCR legea care dă posibilitatea amânării creșterii alocațiilor copiilor. Anunțul a fost făcut de Marius Budăi, parlamentar social democrat. „Nu mai am încredere, pentru că chiar premierul Cîțu ne-a spus foarte clar că ce spune în campania electorală nu e valabil când ajung la guvernare”, a declarat, astăzi, Budăi.

Deputatul PSD a anunțat că ar fi propus ca, în prima ședință a partidului, să fie supusă la vot atacarea legii la CCR

Marius Budăi a mai spus, de asemenea, că luni ar fi propus ca în prima ședință a conducerii PSD să fie supusă aprobarea atacarii la Curtea Constituțională a României (CCR) a legii de amânare a creșterii alocațiilor copiilor. Decizia PSD vine după ce, tot luni, președintele PNL, Ludovic Orban, a afirmat că alocațiile copiilor nu vor crește de la 1 iulie, o primă creștere, de 20%, fiind posibilă abia de la 1 ianuarie 2022.

Am stabilit să crească alocațiile. Următoarea creștere va fi de la 1 ianuarie 2022, așa cum este amendamentul la legea de adoptare a ordonanței care a trecut de Senat și care este în dezbaterea Camerei Deputaților.

Ludovic Orban, luni

Cum era de așteptat, presa l-a întrebat pe Ludovic Orban ce se va întâmpla dacă legea va fi atacată la CCR. „Dacă va fi atacată la Curte, Guvernul trebuie să fie pregătit să dea OUG”, a răspuns Ludovic Orban, adăugând că prima tranșă a măririi alocațiilor copiilor nu are cum să se materializeze înainte de 1 ianuarie 2022, măriri ulterioare urmând să fie anunțate.

Comuna Ciugud lansează CIUGUbanul, prima monedă virtuală din România

Articolul precedentComuna Ciugud lansează CIUGUbanul, prima monedă virtuală din România
Articolul următorAmendă de 100.000 de lei pentru Rafinăria Vega din Ploiești de la Garda de Mediu
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.