Hunedoara: Angajații Termocentralei Mintia, nemulțumiți că trebuie să se prezinte la muncă la Petroșani

O situație complicată în care atât reprezentanții CEH, cât și sindicaliștii, susțin că au dreptate. Cu toate astea, dreptatea poate fi deținută doar de una dintre părți

Foto: preluare Mesagerul Hunedorean

Angajații Termocentralei Mintia din Hunedoara au protestat zilele acestea la intrarea în uzină, acuzând conducerea că le-ar impune să se prezinte la Petroșani, nu la Mintia, ca până acum. Ordinul ar fi fost dat de Complexul Energetic Hunedoara, informează Mesagerul Hunedorean.

Sindicaliștii din Hunedoara: „A început prigoana”

Potrivit sindicaliștilor, cei care, prin natura lor, apără drepturile angajaților, lucrătorii de la Termocentra Mintia ar fi obligați să schimbe locația de muncă. La rândul lui, administratorul Complexului Energetic Hunedoara afirmă că aceștia ar fi, în realitate, angajați la Petroșani, așadar, acum sunt rechemați „acasă”.

„Începând cu data de 9 iunie 2021, per­so­nalul TESA din cadrul Executivului SC CEH SA, care prestează activitatea la sediul Su­cur­sa­lei Electrocentrale Deva, îşi vor desfăşura ac­tivitatea la sediul societăţii din Petroşani, stra­da Timişoarei nr. 2”, se arată în do­cu­men­tul care i-a înfuriat pe muncitori, potrivit sursei citate anterior.

Imediat după comunicat, liderul Sindicatului Soli­daritatea de la Termocentrala Mintia, Cristian Iștoc a explicat care sunt motivele reale ale nemulțumirii oamenilor. „Avem un protest spontan generat de o decizie a administratorului spe­cial, în care 40 de salariaţi, care desfăşoară ac­ti­vitatea la Mintia, încă de la înfiinţarea complexului, sunt anunţaţi că trebuie, de mâine, să îşi desfăşoare activitatea la Pe­tro­şani, fără nici o altă decizie sau comunicare în prealabil. Oamenii sunt revoltaţi că acolo nu au birouri, logistică, ca să poată să-şi des­fă­şoare activitatea. Vorbim de servicii de achi­ziţii, ofertare energie, audit, tehnic.

Bomba ecologică de pe strada Orizontului din Deva, „conservată” de șefii CJ Hunedoara pentru prosperitatea afacerilor Supercom-ului lui Ciuclea

Administratorul special Cristian Roşu susţine însă că, în realitate, ar fi vorba doar de 20 de oameni, angajați de drept la Petroșani, angajați care nu ar mai fi lucrat din luna martie și ar urma să intre în preaviz, astfel că acum sunt rugați să se întoarcă la locurile lor de muncă de drept.

Articolul precedentPrahova: Primăria Urlați amendată pentru că a dat foc deșeurilor de pe malul Cricovului Sărat
Articolul următorGhinea, PNRR-ul și reformarea pensiilor
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.