100.000 de lei este amenda primită de Primăria orașului prahovean Urlați din partea Gărzii de Mediu pentru că a dat foc deșeurilor depozitate ilegal pe malul Cricovului Sărat. 

Nu este prima amendă de acest tip primită de autoritățile locale din orașul prahovean. La sfârșitul lunii mai, Octavian Berceanu, șeful Gărzii Naționale de Mediu, a mers într-un control inopinat la Urlați, iar în urma controlului Primăria a primit o amendă de 50.000 de lei pentru descoperirea unor depozite ilegale de deșeuri, acoperite cu pământ și nisip, pe malul râului Cricovul Sărat.

Au fost stabilite niște termene de ecologizare ale malului râului, însă autoritățile locale au considerat că este mai simplu să dea foc deșeurilor. 

Comisarul Berbeceanu a ajuns la Urlați la chemarea senatorului USR de Prahova Aurel Oprinoiu, originar din orașul prahovean. Gurile rele susțin că descinderea șefului Gărzii Naționale de Mediu a fost făcută pentru a întări poziția USR Plus în zonă și pentru a-l pedepsi pe primarul PNL Marian Măchițescu pentru că refuză să colaboreze cu useriștii. 


Articolul precedentRaluca Turcan, previziuni: fără Florin Cîțu în fruntea PNL, partidul riscă să dispară
Articolul următorHunedoara: Angajații Termocentralei Mintia, nemulțumiți că trebuie să se prezinte la muncă la Petroșani
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...