Ministrul Marius Budăi: Fiecare stat membru al Uniunii Europene trebuie să aibă o anumită independenţă în a decide politica de pensii

PNRR, în ceea ce privește pensiile, va fi modificat.

Fiecare stat membru al Uniunii Europene trebuie să aibă o anumită independenţă în a decide politica salarială, de pensii, a declarat ministrul Muncii, Marius Budăi. Legat de renegocierea PNRR în privinţa pensiilor, ministrul Muncii a precizat că s-a săturat “de toţi cei care ne explică şi ne spun nouă cum nu se poate face.”.

”Eu m-am săturat de toţi cei care ne explică şi ne spun nouă cum nu se poate face”, a spus ministrul. Marius Budăi.  El a afirmat că a discutat despre procentul din PNRR alocat pensiilor şi cu comisarul european pe Muncă. Ministrul Muncii a mai subliniat că PNRR, în ceea ce privește pensiile, va fi modificat, într-un sens sau altul.

Marius Budăi: Eu nu o să încetez nicio clipă să mă bat şi PNRR, vă garantez că va fi modificat, într-un sens sau altul

 ”Eu nu o să încetez nicio clipă să mă bat şi PNRR, vă garantez că va fi modificat, într-un sens sau altul. Nu modificat, haideţi să clarificăm, modificare poate înseamnă prea mult. (..) Nu ne dorim să scoatem o reformă şi să introducem alta,  nu ne dorim să punem în pericol aplicarea PNRR-ului, dar anumite tâmpenii, şi o spun cu toată responsabilitatea, anumite asumări, fără niciun fel de profesionalism, să scrii tu într-un document oficial al României, către Comisia Europeană, să foloseşti expresia pensii speciale, putem folosi oricine, în comunicarea publică, nu specialişti, nu eu, oricine altcineva, jurnalişti, cetăţenii care nu au legătură cu sistemul de pensii. (..) dar nu un Guvern care îşi asumă o reformă până în 2070”, a spus el.

Ministrul Muncii a spus că a fost întrebat de oficialii europeni despre ceea ce înseamnă termenul de pensii speciale, introdus în PNRR , şi nu a ştiu ce să le răspundă.

„Aceste lucruri trebuie îmbunătăţite, trebuie rectificate. Fiecare stat membru al Uniunii Europene trebuie să aibă o anumită independenţă în a decide politica salarială, de pensii. Nu că ne scrie cineva acolo şi noi trebuie să stăm aşa până în 2070, pentru că aşa au scris unii care nu au avut nicio legătură cu sistemul de pensii şi cărora nu le-a păsat de români”, a spus ministrul Muncii.

Ce mesaj emoționant a transmis prima doamnă a Americii românilor

Articolul precedentJens Stoltenberg: Kievul trebuie „să treacă la arme occidentale moderne” pentru a respinge armata rusă
Articolul următorNicolae Ciucă, mesaj cu ocazia zilei de 9 mai: Astăzi Rusia a declanşat un război prin care pune sub semnul întrebării securitatea în Europa