Jens Stoltenberg: Kievul trebuie „să treacă la arme occidentale moderne” pentru a respinge armata rusă

Acest război „ar putea dura luni sau chiar ani”, a declarat secretarul general al NATO.

Alianţa Nord-Atlantică „nu a observat nicio schimbare” în strategia nucleară a Moscovei, a declarat secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg. Stoltenberg a avertizat că trebuie să ne pregătim pentru „şi mai multe distrugeri masive” comise de Rusia în războiul din Ucraina, pledând pentru intensificarea livrărilor de arme către Kiev.

„Trebuie să ne pregătim pentru ofensiva rusă, pentru o şi mai mare brutalitate, mai multă suferinţă şi chiar o mai mare distrugere masivă a infrastructurii critice şi a zonelor rezidenţiale”, a declarat Jens Stoltenberg. De la începerea războiului din Ucraina, NATO nu a văzut nicio schimbare în strategia nucleară a Rusiei, a apreciat secretarul general al NATO. „Este de datoria noastră să reducem acest risc. NATO este alianţa cea mai puternică din lume. Iar mesajul nostru este clar: după folosirea armelor nucleare, vor exista doar învinşi în toate taberele”, a avertizat Stoltenberg. El a declarat că, „din nefericire”, acest război „ar putea dura luni sau chiar ani”.

Stoltenberg: Ucraina are nevoie urgent de armament greu

Kievul trebuie „să treacă la arme occidentale moderne”, pentru a respinge armata rusă, a spus secretarul general al NATO. „Ucraina are nevoie urgent de armament greu. Occidentul trebuie să-şi intensifice livrările, să facă mai mult şi să se pregătească pentru un angajament pe termen lung. Trebuie să ne asigurăm că Ucraina se poate apăra. Curajul şi vitejia militarilor ucraineni nu vor fi de ajuns. Este nevoie şi de un sprijin militar susţinut din partea Occidentului”, a mai declarat Jens Stoltenberg. „Putin a început războiul pentru că voia mai puţin NATO la frontierele sale. A obţinut exact contrariul, adică mai mult NATO la frontierele sale, mai multă prezenţă a Alianţei pe flancul estic şi, posibil, doi noi membri (Suedia şi Finlanda) ai NATO”. Stoltenberg se aşteaptă ca la summitul din Madrid, care va avea loc la sfârşitul lunii iunie, liderii ţărilor NATO să accepte să-şi consolideze capacităţile de apărare şi descurajare, deoarece „ne confruntăm cu cea mai mare provocare de securitate a acestei generaţii”, nu doar din cauza Rusiei, ci şi din cauza terorismului, a atacurilor cibernetice şi a implicaţiilor ascensiunii Chinei asupra politicii de securitate.

Incendiile din Siberia au dus la decesul a șapte persoane

Articolul precedentSe împlinesc 77 de ani de la capitularea Germaniei naziste. Zelenski: ”Răul s-a întors. Din nou!”
Articolul următorMinistrul Marius Budăi: Fiecare stat membru al Uniunii Europene trebuie să aibă o anumită independenţă în a decide politica de pensii