Sursă foto: Facebook/Florin Cîţu
Sursă foto: Facebook/Florin Cîţu

Conform anunțului făcut astăzi, 9 mai, Florin Cîțu va vizita atât Polonia, cât și Republica Moldova.

Preşedintele Senatului a anunțat că va merge într-o vizită externă, miercuri, în Polonia.

Aici, va discuta despre situația din Ucraina. De asemenea, Cîțu va purta discuții şi cu Ministerul de Finanţe de la Banca Centrală, despre situaţia economică din regiune.

După Polonia, Florin Cîțu va vizita Republica Moldova şi mai multe ţări nordice

Este un moment important pentru România şi pentru comunitatea internaţională şi, mai ales, pentru diplomaţia parlamentară. Să ştiţi că, în ceea ce priveşte legături bilaterale şi partaneriatul strategic, diplomaţia parlamentară este un pilon foarte important. Acesta susţine toate demersurile”, a spus Cîţu, conform Știri pe Surse.

În contextul atacului Rusiei împotriva Ucrainei, vom discuta aceste elemente dar s-ar putea să am şi discuţii cu ministerul de Finanţe, Banca Centrală, despre situaţia economică din regiune, UE, să vedem care sunt măsurile cele mai corecte”, a ținut să adauge preşedintele Senatului.

Președintele Senatului, despre vizita de la Kiev: ”Nu am comunicat cu premierul României despre vizita domniei sale pentru că nu aveam de ce”

Întrebat de ce nu a ajuns la Kiev, Florin Cîțu a explicat, la finalul lunii aprilie, că nu a fost sunat de Marcel Ciolacu.

Mai mult, acesta a precizat că a aflat de la ucraineni că președintele Camerei Deputaților nu mai merge împreună cu el la Kiev în 27 aprilie, așa cum era planificat inițial.

Cu toate acestea, Cîțu a declarat că trebuie privită „partea bună” a lucrurilor. Acesta a punctat că trei oficiali români au fost, în două zile, în Ucraina.

Prin această vizită, politicienii au demonstrat susținerea României față de ucraineni.

Articolul precedentȘefa Reprezentanței Comisiei Europene, optimistă: „Există un real potenţial pentru România de a deveni un campion al energiei regenerabile”
Articolul următorO companie aeriană moldovenească a început operarea primelor zboruri din București
Jurnalist full-time / Pesimist part-time