Foto: playtech.ro
Foto: playtech.ro

Produsele de post, cum ar fi pate vegetal, margarina sau halva sunt săţioase şi gustoase, dar conțin aditivi alimentari. Aditivii din aceste produse de post sunt în jur de 50, se arată într-un comunicat al InfoCons. Astfel, pâinea conţine până la 4 E-uri, pateul vegetal ajunge până la 13 E-uri, margarina atinge până la 6 E-uri, halvaua are până la 3 E-uri, un suc tip ceai atinge până la 8 E-uri, un lapte de soia are până la 5 E-uri, iar o gumă de mestecat ajunge până la 11 E-uri.

Aplicaţia InfoCons ne arată câte E-uri conțin produsele

Cu ajutorul aplicaţiei gratuite InfoCons, consumatorii pot afla imediat, prin scanarea codului de bare de pe ambalajul pâinii, al pateului de post, al margarinei, al unei halva, al sucului tip ceai, al gumei de mestecat, câte E-uri conțin produsele, dar şi care sunt tipurile acestora.

„Aplicaţia InfoCons oferă consumatorilor toate informaţiile despre aditivii alimentari regăsiţi într-o astfel de gustare. Mai mult decât atât, consumatorii au posibilitatea de a salva produsele pe care vor să le utilizeze pentru gustarea de post (în cazul prezentat: pâine, pate de post, margarină, halva, suc tip ceai, gumă de mestecat) pentru a afla printr-o simplă bifare a acestora din lista de produse salvate care este numărul total de E-uri şi de câte ori se repetă acestea în gustarea de post”, se menţionează în comunicatul InfoCons. Nu doar aditivii alimentari sunt problema, ci şi sarea, prezentă în cantitate mai mare decât cea recomandată de OMS în aceste produse. Într-o gustare de post compusă din pâine, pate de post, margarină, halva, lapte de soia şi suc tip ceai se găsesc până la 5,58 grame de sare, în condiţiile în care Organizaţia Mondială a Sănătăţii recomandă consumarea pe zi a unei cantităţi de 5 grame de sare. Practic, într-o singură gustare de post, este consumată cantitatea de sare recomandată de OMS pentru o zi întreagă.

Încă o lovitură pentru români. Prețul cărnii de porc a explodat!

Articolul precedentBotoșani: Două eleve ar fi fost agresate sexual de un profesor
Articolul următorCei mai mulți români își vor petrece Sărbătorile de Paște acasă