Porci (preluare Fanatik)

După explozia prețului carburanților și al energiei electrice, și carnea de porc a înregistrat scumpiri record. Săptămâna trecută s-a înregistrat cea mai mare creștere a prețului din Uniunea Europeană, un kilogram de carne ajungând să coste mai mult de doi euro.

Prețul cărnii de porc a explodat, el fiind cu 35% mai mare față de anul trecut. Prețul cărnii de porc vândut de fermieri a avut o creștere foarte mare în a doua jumătate a lunii februarie.

„Nu se știe dacă această tendință va continua”

Aceasta este cea mai mare creștere din Uniunea Europeană, respectiv de un procent de 35% față de perioada similară a anului trecut, în contextul în care prețul mediu european este de 193 de euro/ 100 de kilograme de carne de porc, cu 16% mai mare față de anul trecut. Cinci state din Uniunea Europeană au un preț mediu la poarta fermei de peste 200 de euro/ 100 de kilograme. La sfârșitul anului 2021, prețul mediu în UE era de 135 de euro pentru 100 de kilograme.

„Nu se știe dacă această tendință va continua, iar acest lucru nu se așteaptă să fie suficient pentru a compensa pierderile din lunile anterioare și costurile mai mari ale factorilor de producție (energie și furaje), care se așteaptă să dureze”, anunță analiștii Comisiei Europene.

„Animalele ar putea fi trimise la sacrificare mai tinere – și mai ușoare – decât de obicei pentru a economisi costurile cu hrana, având în vedere că indicele de conversie a hranei tinde să scadă pe măsură ce animalele cresc. Greutatea medie a carcasei a crescut în mod constant cu aproximativ 400 g/an în perioada 2011-2021, pentru a ajunge la 94 kg în 2021”. spun specialiștii.

Amendă record pentru o primărie din județul Buzău. Ce a descoperit Garda de Mediu

Articolul precedent Grădinița creșă Electromagnetica, inaugurată de către primarul Cristian Popescu Piedone
Articolul următorO nouă plajă pe litoralul românesc!