Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

Incidentele din școli continuă în Botoșani: două fete de 13 ani ar fi victimele sexuale ale unui profesor de matematică.

Elevele ar fi fost atinse, în zona intimă, de către bărbat chiar în timpul programului școlar.

Elevele susțin că fost agresate de către profesorul de 49 de ani. Agresiunile au avut loc în incinta unității de învățământ

Polițiștii din Botoșani au fost sesizați cu privire la faptul că două minore ar fi fost atinse, în zona intimă, de către un profesor, în timp ce se aflau într-o unitate de învățământ, în care acestea învață, precizează publicația Gândul.ro.

Scenele șocante ar fi avut loc în școala din comuna Răchiți, unde bărbatul de 49 de ani este profesor de matematică”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ), Delia Nenișcu, pentru stiri.botosani.ro.

Părinții celor două fete au depus, în cursul acestei săptămâni, două plângeri penale împotriva dascălului în cauză

În cauză, s-a întocmit dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de agresiune sexuală. Urmează ca, în funcție de rezultate, să fie dispusă o soluție procedurală”, a spus Delia Nenișcu.

Conform sursei citate, în paralel, Inspectoratul Școlar Județean a deschis o anchetă pentru a afla ce s-a întâmplat în școala respectivă.

A fost constituită comisia de cercetare disciplinară. În funcție de rezultatele cercetărilor Poliției, vom dispune măsurile aferente”, a spus inspectorul general Ada Macovei.

Un incident alt s-a petrecut într-un liceu din Botoșani: un băiat de clasa a noua a fost găsit ars în clasă

Săptămâna aceasta, tot într-o școală din Botoșani, un elev a ajuns la spital, după ce ar fi fost incendiat de colegii de clasă.

Și în acest caz, Poliția a deschis un dosar penal. În plus, șefii învățământului din Botoșani au precizat că vor face, și ei, o anchetă. În clasa respectivului elev, învățau trei adolescenți cu nevoi speciale.

Cătălina Lupașcu, director la Centrul de Resurse și Asistență Educațională Botoșani: ”Când în școală vin copii cu cerințe speciale, școala trebuie să-și reașeze toate procedurile privind securitatea elevilor. Ei nu au capacitatea de discernere. Nu știu ce e glumă, ce se poate întâmpla”.

Articolul precedentFiicele lui Vladimir Putin, pe lista neagră a Uniunii Europene
Articolul următorAvertisment. Cât de bune sunt produsele de post pentru sănătate
Jurnalist full-time / Pesimist part-time