Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay

83% dintre români își vor petrece Sărbătorile de Paște acasă sau în familie.

Conform unui studiu recent, 40% dintre români își doresc pentru masa tradițională carne de miel sau de ied.

Conform sondajului comandat de Obor21.ro, 38% dintre români își propun un buget de până în 200 de lei pentru carnea de pe masa de Paște, iar aproape o treime vor alege exclusiv magazinele specializate, producătorii și târgurile de produse tradiționale pentru a face aceste cumpărături, arată publicația Descoperă.ro.

Din ce în ce mai mulți români preferă să petreacă Paștele acasă, alături de membrii familiei

Românii continuă trendul ascendent al petrecerii sărbătorilor de Paște în familie, numărul celor care declară că vor rămâne acasă fiind în creștere față de anul precedent, mai arată sursa citată.

În ceea ce privește masa de Paște, peste jumătate dintre români (56%) își vor face cumpărăturile cu o săptămână înainte de Paște. 18.8% au declarat că au început deja cumpărăturile. La polul opus, 17% preferă să amâne cumpărăturile, lăsându-le pentru ultimele zile.

30,8% preferă, de Paște, carnea de miel. 9,3% vor alege carnea de ied, în timp ce 51% nu au preferință pentru un anumit tip de carne. Cu toate acestea, cei mai mulți români afirmă că vor inculude carnea în meniu

Am avut încă de la lansare carnea de miel, respectiv de ied în oferta noastră permanentă. La nivel de an, am înregistrat în 2021 creșteri în vânzări de 16%, respectiv 60%. În plus, trendul continuă să fie ascendent. Astfel, după doi ani, putem spune că românii redescoperă mielul și iedul și în afara sărbătorilor pascale. Evident, vârful de comenzi se atinge acum, când proporția vânzărilor se schimbă. Peste 80% dintre clienții lunii aprilie aleg acest tip de carne. 15-20% dintre clienți achiziționează în continuare și carne de vită în cadrul aceleiași comenzi”, a declarat Florian Mateiță, fondator Obor21.ro, potrivit Mediafax.

Articolul precedentAvertisment. Cât de bune sunt produsele de post pentru sănătate
Articolul următorPrimarul Sectorului 5: ”Filosofia vieții este oglindită-n floarea de cireș”
Jurnalist full-time / Pesimist part-time