Sursă foto: Facebook/Cristian Popescu Piedone
Sursă foto: Facebook/Cristian Popescu Piedone

Edilul Sectorului 5 din Capitală sărbătorește primăvara, postând astăzi, 9 aprilie, fotografii alături de cireșul înflorit.

Primarul Cristian Popescu Piedone a publicat un text pe contul de socializare, prin care le urează un weekend liniștit românilor, aducând, de asemenea, un omagiu naturii, cu ocazia zilelor frumoase de primăvară.

Nu pentru prima dată, edilul Sectorului 5 din București demonstrează că, dincolo de cariera de politician, rămâne un om care apreciază, la fel ca toți oamenii, frumusețea naturii

În textul publicat, Cristian Popescu Piedone reflectează asupra efemerității vieții, dar menține latura optimistă, religioasă și filosofică.

Toate-s trecătoare, nimeni nu este nemuritor. Niciun călăreț nu rămâne-n șa la infinit… Uneori cade, alteori e împins, ori… i se prăbușește calul.

Bune sau ba, toate se învârt, cad și o iau de la capăt cu bune și cu grele”, scrie, pe contul de Facebook, primarul din Sectorul 5.

Sakura, probabil cea mai frumoasă floare japoneză

Sakura este numele florii cireșului japonez. Florile sunt admirate pentru frumusețea lor, iar lemnul este întrebuințat pentru mobilă de înaltă calitate, sculptură sau pentru imprimatul stampelor.

Pe când floarea de cireș simbolizează, în China, frumusețea feminină, în Japonia, ea simbolizează, mai degrabă, natura efemeră a vieții.

Piedone: ”Floarea niponă de cireș îmi arată calea mereu”

Poate și de aceea… mă las răsfățat de mireasma cireșului înflorit din curte! Da… Sakura. În adâncul ei, floarea niponă de cireș îmi arată calea mereu și mereu, primăvara după primăvara…Datorită eI am învățat să îmbrățișez și să mă las îmbrățișat doar de prieteni lipsiți de interese ascunse! Că mai presus de prietenia curată…  este doar Împărăția Cerească! Până la urmă… și începutul are un sfârșit, la fel cum sfârșitul… ascunde un început!E o filosofie personală… care mă liniștește și mă ghidează. Mereu! Filosofia vieții oglindită-n floarea de cireș. Zi liniștită va doresc!”, a scris, pe pagina de Facebook edilul Cristian Popescu Piedone.

Articolul precedentCei mai mulți români își vor petrece Sărbătorile de Paște acasă
Articolul următorMinistrul Agriculturii, anunț important despre stocurile de alimente ale României
Jurnalist full-time / Pesimist part-time