Barcelona- Sursa foto: Pixabay
Barcelona- Sursa foto: Pixabay

Fumătorii vor fi nevoiți să reconsidere o zi petrecută pe plajele din Barcelona: începând cu luna iunie, autoritățile declară interzis fumatul pe litoral.

Persoanele care merg la plajă în Barcelona nu vor mai fi deranjate de prezenţa mucurilor de ţigară sau de fumatul pasiv, începând din luna iulie, când al doilea oraş ca mărime al Spaniei va interzice fumatul pe toate plajele sale, a anunţat vineri primăria, într-un comunicat citat Reuters.

Inițial, un proiect pilot desfășurat în cursul anului trecut interzicea fumatul pe 4 dintre cele 10 plaje ale oraşului spaniol

Plajele pe care fumatul este interzis vor oferi zone de locuit mai sănătoase, cu mai puţine deşeuri şi vor respecta protecţia mediului”, se arată în comunicat.

Conform statisticilor, în Catalonia se înregistrează 9.030 de decese anuale. Toate acestea sunt atribuibile consumului de tutun (1 din 6 decese în Catalonia). Prin urmare, în fiecare zi, Catalonia se confruntă cu 25 de decese.

Aceleași statistici demonstrează că 70% din populația adultă a Cataloniei nu fumează. 9 din 10 persoane declară că se bucură de un mediu fără fumat.

Autoritățile din Barcelona au stabilit amenzi usturătoare pentru cei care nu respectă această nouă lege

Sancțiunile planificate sunt aceleași care se aplică atunci când o persoană fumează lângă un loc de joacă. Astfel, cei ce se abat de la lege vor plăti suma de 30 euro, informează 20minutos.es.

Autoritățile promit plaje mai curate, fără mucuri de țigară îngropate în nisiul de pe litoral.

Mai mult decât atât, oamenii vor fi feriți de fumatul pasiv, deranjant, dar și dăunător pentru sănătate.

Articolul precedentSolidaritate mondială impresionantă pentru sprijinirea Ucrainei
Articolul următorIncredibil. Un bărbat din Iași și-a învățat copilul să fure bere
Jurnalist full-time / Pesimist part-time