Sursă foto: Facebook/Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti
Sursă foto: Facebook/Arhidieceza Romano-Catolică de Bucureşti

Floriile catolice vin cu o procesiune desfășurată pe străzile Capitalei.

Este pentru prima dată după declanșarea pandemiei când sărbătoarea religioasă are loc cu public.

Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti organizează, pentru prima dată de la declanşarea pandemiei, procesiunea de Florii pe străzile Capitalei. Vor lua parte credincioşi şi preoţi din Bucureşti şi zonele învecinate, informează News.ro, citat de G4 Media.

Floriile catolice, celebrate pe străzile din București

Pentru a marca sărbătoarea Floriilor în Biserica Catolică de rit latin, duminică, pentru prima dată după declanşarea pandemiei, la Bucureşti va avea loc tradiţionala Procesiune de Florii, la care vor lua parte credincioşi, persoane consacrate şi preoţi din comunităţile şi parohiile romano-catolice din Bucureşti şi împrejurimi. Este prima dată când ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit romano-catolic de Bucureşti, va conduce procesiunea de Florii pe străzile Capitalei, după luarea în posesie canonică a Arhidiecezei de Bucureşti pe 11 ianuarie 2020, dat fiind că Paştele 2020 a fost celebrat în condiţiile stării de urgenţă, fără participarea credincioşilor în biserici, iar Paştele 2021, în condiţiile stării de alertă, cu participarea limitată la slujbe şi suspendarea procesiunilor”, a transmis Arhiepiscopia Romano-Catolică de Bucureşti, într-un comunicat de presă.

Procesiunea va începe la ora 15, lângă biserica Sacré Coeur

Conform comunicatului emis de Arhiepiscopie, procesiunea va începe la ora 15.00, din Piaţa „Fer. Vladimir Ghika” de lângă Biserica Franceză (Sacré Coeur – Preasfânta Inimă a lui Isus), cu celebrarea de sfinţire a tradiţionalelor ramuri.

Procesiunea se va încheia la Catedrala Sf. Iosif.

Credincioșii romano-catolici vor urma următorul traseu: Piaţa „Fer. Vladimir Ghika”, Str. Cpt. Demetriade, B-dul Aviatorilor, Piaţa Victoriei, Calea Victoriei, Str. G-ral Berthelot, Catedrala Sf. Iosif.

Când procesiunea va ajunge la Catedrala Sf. Iosif, în jurul orei 16.00, în Catedrală se va celebra Sfânta Liturghie prezidată de ÎPS Aurel Percă, Arhiepiscop Mitropolit de Bucureşti, a mai precizat sursa citată.

Articolul precedentIncredibil. Un bărbat din Iași și-a învățat copilul să fure bere
Articolul următorCongres fără emoții la PNL. Nicolae Ciucă, singurul candidat la președinția partidului: PNL trebuie să-și găsească echilibrul
Jurnalist full-time / Pesimist part-time