Sursă foto: pixabay.com
Sursă foto: pixabay.com

În România, dacă ai gânduri de pedofilie, poți sta liniștit. Legea nu-și bate prea mult capul cu tine.

Fă-ți mendrele, distrează-te, racolează copii, adună pornografie infantilă, agață pe site-uri sau pe uliță, totul este permis! În cel mai rău caz, ești dus puțin pe la secție, ești trimis în instanță, ești declarat vinovat, dar pedeapsa o primești, în majoritatea cazurilor, cu suspendare.

Bonus: dacă ești un inculpat ”model”, și-ți plac mult minorii, pedeapsa ta s-ar putea să includă și un ”concediu”, numit pompos ”muncă în folosul comunității”, pe la vreo școală. Să nu te simți prea persecutat de sistemul de justiție nedrept.

Ultimul caz (despre care s-a aflat)

Un bărbat de 53 de ani, acuzat de racolarea minorilor în scopuri sexuale, a fost condamnat la închisoare doar cu suspendare şi 80 de zile de muncă în folosul comunității, la primărie sau chiar la şcoala din sat.”, menționează stiripesurse.ro.

După cum spuneam, bărbatul în cauză a fost un ”vinovat model”. Și-a recunoscut faptele, nu avea antecedente penale, cu toate că nu era prima dată când încerca să convingă minore să facă sex cu el, a colaborat politicos cu poliția și-a încheiat un acord de recunoaștere a vinovăției.

Drept urmare, a primit pedeapsă cu suspendare, nu are voie să se apropie de victimă la mai puțin de 100 de metri și are de executat 80 de zile de muncă în folosul comunității. Pe care o poate efectua oriunde, inclusiv la școala din sat.

Unde alți copii îl așteaptă. Bine, nu ei pe el, ci exact invers.

În România, lupul e pus paznic la oi

Cum să trimiți un om acuzat/condamnat de pedofilie să-și ispășească pedeapsa într-o școală?

Am auzit, de-a lungul timpului, de multe decizii aberante ale instanțelor din România. Dar cele legate de pedofilie, depășesc mult orice SF.

În primul rând, omul recunoaște. Recunoaște că îi plac copiii mici. Fragezi. Ai dovezi multiple împotriva lui, și tu îl lași să scape ”cu suspendare”? Normal că n-o să-i treacă ”patima” după câțiva ani de stat, efectiv, la închisoare, dar măcar te asiguri că niște copii cresc destul de mari, încât să nu mai ajungă victime. Îi protejezi pe ăia, câțiva, pe care ai putea, legal, s-o faci.

În al doilea rând, cum să-l lași să facă muncă în folosul comunității la școală? E ca și cum ai pune un vampir să lucreze într-o bancă de sânge. Ce e în capul tău, când dai o sentință de genul ăsta? Te gândești că, având afinități sexuale pentru minori, dacă stă prea mult în preajma lor, o să-i treacă? O să ajungă la saturație? Care e explicația logică?

Și nici măcar nu e un caz singular

În noiembrie 2020, un profesor pedofil, condamnat în primă instanță la 7 ani de închisoare, a scăpat, într-un final, cu 3 ani, cu suspendare. Motivația? Era prea bătrân, săracul, și avea și studii superioare. Ceea ce-l califică, direct, pentru pedeapsă cu suspendare. Pentru că, dacă la 72 de ani, când a fost acuzat, ridica fustele fetelor, la 74 clar nu mai poate!

Martie 2021, Judecătoria Tulcea dă tot 3 ani de închisoare cu suspendare unui bărbat de 28 de ani, care avea fantezii cu o fată de 12 ani. Și nu numai, pentru că dovezile găsite în casa acestuia indicau faptul că e ”pedofil cu tradiție”. Dar să-l lăsăm să zburde liber. Clar pedeapsa cu suspendare o să-l sperie, și-o să-l împiedice să mai racoleze minori!

În ultimii şase ani, peste 4.500 de persoane condamnate pentru infracțiuni sexuale au primit drept pedeapsă „munca neremunerată în folosul comunității” şi au fost trimise în instituții publice, școli, centre educaționale și biblioteci, conform datelor furnizate de Ministerul Justiției, la solicitarea deputatei independente Oana Bîzgan.”, anunță Libertatea.

Ne agităm, indignați și vocali, pentru că pot scăpa de închisoare cei găsiți vinovați de evaziune fiscală. Facem spume la gură, că fraudează statul. Și stăm impasibili, cu mâinile în sân, când alții sunt dovediți infractori sexuali. De orice natură, dar mai ales cu copii.

În România noastră, se pare că ne pasă de copii doar dacă dă bine în discurs. Altminteri, infracțiunile fiscale ne atacă direct. Să băgăm contabilii la închisoare, și pedofilii în școli.

Articolul precedentConstanța: o femeie a fost găsită ucisă în apartament
Articolul următorCiolacu afirmă că România se află pe locul 10 mondial la morțile asociate Covid. Care este adevărul, de fapt?
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.