Aflat într-o „vizită de lucru” la sediul PSD Maramureș, liderul social democraților, Marcel Ciolacu a dat o declarație neverificată (intenționat sau nu), în ceea ce privește locul României în lume, atunci când vorbim despre morțile asociate Covid. „Pe de altă parte, am citit cu toţii s-a ajuns la 2.000 de decese la un milion de locuitori. Suntem pe locul 10 mondial. Este un clasament trist, atât din cauza de COVID, dar şi cauza neaccesului a bolnavilor cronici în spitale s-a ajuns la acest bilanţ şi cu tot regretul, actualii guvernanţi şi actualul ministru al Sănătăţii are pe conştiinţă aceste decese şi acest bilanţ trist în ceea ce priveşte România”, a spus Ciolacu.

Haideți, totuși, să vedem pe ce loc se află România, atunci când vorbim despre morțile provocate de Covid-19

Din câte se poate observa cu ochiul liber din tabelul de mai jos, publicat pe Statista.com, țara noastră se află, în acest moment, pe locul 21 în lume, în ceea ce privește morțile asociate virusului. Pe locul 10, cel anunțat de Marcel Ciolacu, aflându-se Spania, nicidecum România.

Firește, liderul PSD își nuanțează declarația cu „este un clasament trist, atât din cauza de COVID, dar şi cauza neaccesului a bolnavilor cronici” – metodă clasică de inducere în eroare a auditoriului care nu e obișnuit să verifice informațiile aruncate în neant de politicieni.

Din nou, vorbim despre informații disponibile oricui, la un click distanță.

captură ecran statista.com

Ciolacu oferă explicații alambicate dar care pretenția să primească explicații exacte

În plus, Marcel Ciolacu insistă că actualul Guvern ar trebui să dea explicații amănunțite în legătură cu modul în care a gestionat situația de criză în care ne aflăm de mai bine de un an, în contextul pandemiei. Întrebarea este, dacă liderul PSD își dorește ca Guvernul să-i răspundă la fel de nuanțat cum o face el, ori își dorește un răspuns concret, bazat pe statistici și dovezi.

Șoșoacă susține că în India nu există campanie de vaccinare, iar Israelul „a vaccinat cu arma la tâmplă”

„Domnul Cîţu face în continuare ceea ce ştie cel mai bine. A reuşit performanţa de a face cel mai mare împrumut pe care l-a făcut România de 30 de ani încoace, respective 3,5 miliarde euro împrumutaţi într-o singură zi. Cred că e de datoria Guvernului şi în principal a domnului Cîţu să vină cu explicaţii la ce dobândă a făcut acest împrumut, dar mai ales la ce foloseşte aceşti bani, pentru că sigur nu îi direcţionează către producătorii români”, a completat Ciolacu.

Articolul precedentPedofilia în România: pedeapsă cu suspendare
Articolul următorScriitorul Dinu Săraru, în vizită la Primăria Sectorului 5
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.